GÖRÜNTÜLÜ

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçıları: Demokratik Suriye’yi inşa edelim

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçıları 5 Kasım günü startı verilen Rakka’yı özgürleştirme hamlesi ile Rakka’da yaklaşık 3 yıldır süren DAİŞ çete işgalini kırarak, özgürleştireceklerini belirtti.

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçıları ANF’ye yaptıkları değerlendirmelerde hamleye ilk gününden bu yana hamleye büyük bir moralle katıldıklarını ifade etti.

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçılarından Siyabend, Rakka’yı özgürleştirme hamlesinde DAİŞ çetelerinin şuana kadar 7 bomba yüklü araçlarla saldırdığını ve bu saldırıları bertaraf ettiklerini söyledi.

Girê Spîli olan ancak uzun yıllar Rakka’da yaşayan Siyabend, DAİŞ çetelerinin Rakka’yı işgali ile birlikte kentten çıktığını belirtti. Siyabend, çete işgali kırmak için Rakka’yı özgürleştirme hamlesine katıldığını ve çetelere karşı savaştığını belirterek DAİŞ çetelerinin bölgedeki vahşetini İslam adı altında halkın üzerine reva gördüğünü ifade etti.

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçılarından Refiq ise, DAİŞ çetelerinin ailesinden 4 kişiyi vahşice infaz ettiğini belirterek, 5 Kasım günü başlattıkları Rakka’yı özgürleştirma hamlesi ile birlikte Rakka halkına kurtuluşun ve özgürlüğün müjdesini verdikleri ve bunun için çok mutlu olduğunu ifade etti.

QSD çatısı altında yer alarak Rakka halkına çektirilen acıların hesabını sorduğunu vurgulayan Refiq, Rakka’nın yoksul mahallelerinde doğduğunu ve büyüdüğünü, DAİŞ çetelerinin kenti işgaline kadar kentte yaşadığını, çetelerin işgali sonrası kentten çıktığını belirtti.

Arap gençliğine QSD çatısı altında yer alarak özgür ve demokratik bir Suriye’nin inşası için mücadele etmeye çağıran Refiq, Rakka’yı özgürleştirecek olmanın mutluluğu içerisinde olduklarını vurguladı.

Refiq konuşmasının sonunda tüm Rakkalılara kentin özgürleştirilmesi için Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçılarına yardımcı olarak demokratik Suriye’yi inşa etmeye çağırdı.