Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçıları: Özgürlüğe yürüyorüz

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçıları Mohammed El Yasser ve Ebu Hesen, Rakka tamamen çetelerden temizlenene kadar mücadele edeceklerini belirtti.

QSD, YPG/YPJ savaşçılarının ‘Fırat’ın Gazabı’ adıyla başlattığı ve 4. gününü geride bırakan Rakka’yı özgürleştirme hamlesi şimdiye kadar belirlenen planlama çerçevesinde sürüyor.

Rakka’yı özgürleştirme hamlesine katılan Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçıları da ANF’ye değerlendirmelerde bulundu.

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçıları, Mohammed El Yasser ve Ebu Hesen, 5 Kasım günü başlattıkları Rakka’yı özgürleştirme hamlesinin 4. gününü geride bıraktığını belirterek, zafere ve özgürlüğe yürümeye adım adım devam ettiklerini vurguladı.

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçısı Mohammed El Yasser, Rakka’nın Suriye’de bölgede coğrafik ve stratejik açıdan önemli bir kent olduğunu belirterek, Rakka’nın, Minbic ve Halep’ten sonra Suriye’nin en büyük kentlerinden biri olma özelliği taşıdığını ifade etti.

Rakka’nın tarihsel arka plan olarak da güçlü ve önemli bir kent olduğuna değinen Mohammed El Yasser, kentin tarihte olduğu gibi bugünde önemli bir geçiş noktası, tarım ve ticaret merkezi olduğuna dikkat çekti.

Mohammed El Yasser, Rakka’nın farklı halk ve farklı inanç topluluklarının bir arada yaşadığı bir kent olduğunu, Suriye devrim sürecinin bölgesel ve uluslararası güçler tarafından sabote edilmesi ardından, kaos ve çatışmalı sürecin hakim olması nedeniyle kentin 2014 yılında DAİŞ çetelerinin işgali altına girdiğini söyledi.

Mohammed El Yasser, DAİŞ çetelerinin kenti işgali altına alması ile birlikte Rakka’nın tek tipleştirilmeye çalışıldığını bu nedenle de kentte bulunan farklı halk ve inanç topluluklarının sürgün edildiğini ve katletildiğini söyledi.

Mohammed El Yasser konuşmasının sonunda kentin DAİŞ çetelerinin işgali ardından tek renk, tek inanç, tek etnisite, tek mezhep ile radikal islamcı ve ırkçı bir karakter kazandığını kaydetti.

Bir diğer Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçısı Ebu Hesen, QSD ve bileşenlerinin Suriye’nin gerçek devrimci, demokratik güçleri olduğunu söyleyerek,  bu güçlerin çete gruplarına karşı savaşta belli bir tecrübeye sahip olduğunu ve dolayısıyla Rakka’yı özgürleştirmesine de öncülük edecek yegane güç olduğunu vurguladı.

Ebu Hesen, Rakka’nın özgürleştirilmesi ile DAİŞ çetelerine ve destekçilerine büyük bir darbe vurulacağını, Rakka’nın özgürleştirilmesinin siyasal anlamda da Suriye’de büyük değişimlere yol açacağına dikkat çekti.

...