Fırat’ın Gazabı Hamlesi’yle birlikte çete saldırıları arttı

YPG, Türk ordusu ile DAIŞ ve SUK çete saldırılarının “Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nin başlamasıyla birlikte saldırıların arttığını belirtti.

YPG Basın Merkezi, DAIŞ ve SUK çeteleri ile Türk ordusunun saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

YPG açıklamasında şu hususlara dikkat çekildi:

“Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nin başlamasıyla beraber, Türk ordusunun güçlerimize ve Rojava topraklarına dönük saldırıları artmıştır. Güçlerimizin  Reqa’ya girişiyle birlikte Türk devleti harekete geçerek, arkadan dolanarak savaşçılarımıza zarar vermek istemektedir.

Bu çerçevede Türk ordusu dün akşam (7 Kasım) iki farklı yerde, çete gruplarının Rojava topraklarına geçişini sağlamaya çalışmıştır.

Çetelerin geçişinin sağlanmaya çalışıldığı ilk yer Qamişlo ve Amûdê arasında bulunan Doda köyü olmuştur. 2 zırhlı ve bir sivil araçla beraber yaklaşık 12 kişi saat 19.00 sularında Rojava sınırına getirilmiştir. Burada güçlerimizin müdahale etmesiyle çatışma çıkmıştır. Çetelerin Rojava topraklarına geçişini önlemek için güçlerimiz çatışırken, Türk ordusu da askeri araçlarından güçlerimize ateş açmıştır. Bu çatışmada edinilen bilgiye göre 2 çete yaralanmıştır. Çatışmanın ardından çetelerin geçişi önlenmiş ve yaralanan çeteler Türk ordusuna ait panzerlerle çatışma bölgesinden uzaklaştırılmıştır.

Çetelerin Rojava topraklarına geçiş girişiminde bulunduğu diğer alan ise Kobanê olmuştur. Türk askerlerininde yardımıyla çeteler, dün (7 Kasım) saat 19.00’da Rojava sınırına gelmiştir. Bu girişim güçlerimiz tarafından takibe alınmış ve saat 19.30’da güçlerimiz müdahalede bulunmuştur. Çıkan çatışmada çeteler güçlerimize ateş etmiştir. Burada yaşanan çatışma saat 00.00’a kadar sürmüş, ardından çeteler güçlerimiz karşısında çatışma bölgesinden kaçmak zorunda kalmıştır.

Bunlarla beraber Türk ordusuna ait çok sayıda zırhlı araç Girkê Legê ve Derik sınırda konuşlandırılmıştır.

Diğer yandan Türk ordusu aynı akşam ağır silahlarla Girê Spî’ye bağlı Gelbenav, Koran ve Elsen köylerine saldırmıştır.

7 Kasım günü saat 12.30’da DAIŞ çeteleri, Şedadê’ye bağlı Malha köyüne ağır silahlar ve zırhlı araçlarla saldırı gerçekleştirmiştir. Çeteler, bu saldırıyla eşzamanlı olarak da Azawî köyüne havan atışları yapmıştır.

Güçlerimiz çetelerin bu saldırılarına anında karşılık vermiş ve bölgede yoğun bir çatışma yaşanmıştır. Çatışmalar saat 16.00’a kadar devam etmiştir. Güçlerimiz çetelerin saldırısını kırmış ve ağır darbe indirmiştir. Bu çatışmada 21 DAIŞ çetesi öldürülmüş ve çetelere ait 2 panzer darbelenmiştir. Yapılan arama faaliyetinin ardından 7 çete cenazesi ve 2 adet dokça tipi sihal güçlerimizin eline geçmiştir.

Bu çatışmada 2 yoldaşımız kahramanca savaşarak şahadete ulaşmıştır.

7 Kasım günü saat 11.00’da DAIŞ çeteleri Kobanê ‘ye bağlı Tişrin Barajı’nın güney doğusunda yer alan Kurdisan köyüne ağır silahlarla saldırmıştır.

SUK’a bağlı çeteler, 7 Kasım günü Halep’e bağlı Şêx Meqsûd mahallesindeki Mizgefta Marûf bölgesine cehennem toplarıyla saldırmıştır.

SUK’a bağlı çeteler yine aynı gün içinde Efrin Kantonuna bağlı Maranez köyüne ağır silahlar ve havanlarla saldırmıştır.”