Gasp edilen belediyelerde kadrolu pozisyonlar satılığa çıkarıldı!

Farklı tarihlerde gasp edildikten sonra AKP’li Galip Ensarioğlu’nun yönetimine devredilen Amed belediyelerinde kadrolu pozisyonlar para karşılığında satılıyor.

Farklı tarihlerde gasp edildikten sonra AKP’li Galip Ensarioğlu’nun yönetimine devredilen Amed belediyelerinde hukuksuzluk ve usulsüzlüğün ardı arkası kesilmiyor. Kayyum atanan belediyelerde ilk iş olarak DBP döneminden kalan işçiler gerekçe gösterilmeden işten atılırken bu işçilerin yerine AKP’li bakanların yakınları ve il, ilçe örgütlerinin önerdiği kişiler “yüksek maaşlarla” işe alındı; ancak buna rağmen belediyelerdeki işçi açığı kapatılamadı.

AKP iktidarının sürekli işçi ihracı nedeniyle birçok pozisyonun boşaldığı belediyelerde kadrolu pozisyonlar İşkur aracılığıyla para karşılığında satışa çıkarılıyor. Özellikle özyönetim ilanlarının ardından AKP’nin kirli politikalarını yaşama geçirmek için paravan olarak kullandığı İşkur’un geçtiğimiz günlerde iş sahibi olmak amacıyla kuruma başvuruda bulunan yüzlerce kişiyi “size uygun bir pozisyonumuz var” diyerek aradıktan sonra bu kişiler arasında sicili temiz olanları AKP’li Galip Ensarioğlu’nun kardeşi Cihan Ensarioğlu’nun bürosuna yönlendirdiği öğrenildi. Söz konusu büroya yönlendirilen insanlar burada Galip Ensarioğlu’nun danışmanı ile görüşürken, görüşme esnasında danışman tarafından iş için gelen kişiye 20 bin lira karşılığında belediyede uygun pozisyona kadrolu olarak yerleştirebileceği güvencesi veriliyor.