Gaspçı Erdoğan'dan Amed'de mağdur edebiyatı

Erdoğan, Amed'de işgal politikasını unutarak mağdur edebiyatı yaptı ve "Belediye başkanlığı elinden alınan kişiyim" dedi.

Referandum mitingi dolaysıyla Amed’e giden Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Belediye başkanlığı zorla elinde alınmış biriyim. Yasal yollardan yeni belediye başkanları, kayyumlar atanmaya başlandı, her yer nasıl değişmeye başladı” dedi. 

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, referandum mitingine katılmak üzere Amed'e geldi.

Merkez Cami’nin temel atma törenine katılan Erdoğan ve heyeti, ardından polis ablukası altında Diyarbakır Valiliği’ne geçti. Burada Erdoğan’ı bekleyen çevre il ve ilçelerden kente getirilen korucu ve polislere, MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş ve Necmettin Erbakan’ın konuşmalarının yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. 

SAVAŞ NARALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması öncesi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak konuştu. Albayrak, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet için ‘Evet’ mi" ifadesini kullandı.

Ardından konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, "Mart ayında PKK'yi bitiriyoruz" sözlerini unutarak, bir kez daha PKK'yi hedef aldı.

ERDOĞAN'DAN GÜLÜNÇ PROPAGANDA

Erdoğan ise bulunduğu şehrin belediyesini gasp ettiğini unutarak, "Belediye başkanlığı elinden alınan kişiyim" sözleriyle mağdur edebiyatını sürdürdü.

Erdoğan, konuşmasında bir kez daha tutmadığı vaatlerini tekrar etti.

AKP mitingi dolayısıyla kentin abluka altına alınması da dikkati çekti.