Gerilla Aktaş'ın cenazesi 6 ay sonra ailesine verildi

Şemdinli kırsalında 5 Haziran tarihinde çıkan çatışma 7 arkadaşı ile birlikte yaşamını yitiren HPG gerillası Polat Aktaş'ın cenazesi yapılan DNA teşhisi ardından ailesine verildi.


Hakkari'nin Şemdinli kırsalında 5 Haziran tarihinde çıkan çatışmada 7 arkadaşı ile birlikte yaşamını yitiren  HPG'li Polat Aktaş'ın cenazenin teşhis işlemi için  Malatya Adli Tıp Kurumu'na  (ATK) getirildi. Ailesi çocuğunun yaşamını yitirdiğini basından öğrenmesi ardından teşhis için 13 Temmuz tarihinde Malatya' ya geldi. Aktaş ile birlikte 5 cenaze teşhis  aile tarafında teşhis edilmedi. Aileler kan teşhis için kan Malatya Devlet Hastanei'ne kan örneği verdikten sonra memleketlerine döndü.
Türk devlet güçlerince ailelere haber verilmeden Malatya Kimsesizler Mezarlığı'na defnedildi.

Aile teşhis için alına kan örneği ile yapılan DNA sonucu cenazenin Polat Aktaş' a ait olduğu kesinleşmesi ardından ailesi bu sabah cenazeyi almak geldi. Aktaş  ailesi çocuklarının cenazesini yaklaşık 6 ay sonra Kimsesizler Mezarlığı'nda aldığı sırada   MEYA-DER temsilcileri aileyi yalnız bırakmadı. Aktaş'ın cenazesi defnedilmek üzere Mersin'in Toras ilçesi Güneykent mezarlığında defnedilecek.

Yine aynı çatışmada yaşamını yitiren ve kimsesizler mezarlığında defnedilenler HPG'li İkram Amağa (Qehreman Farqin), Kader Erenç (Rojinda Ruken Şemzinan) ve Mikail Oğuz'un (Tohildan Şemzinan) cenazleri dün aileleri tarafından alındı.

Öte yandan aynı çatışmada yaşamını yitiren bir gerillanın daha cenazesi kimsesizler mezarlığında duruyor.