GÖRÜNTÜLÜ

Gerillalar: 4 Nisan Kürtlerin doğuşunu temsil ediyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 68. doğum gününü kutlayan HPG ve YJA Star gerillaları, Öcalan ve Kürt halkı özgür oluncaya kadar mücadele edeceklerini belirtti.

HPG ve YJA Star gerillalarının 4 Nisan'a ilişkin ajansımız aracılığıyla verdiği mesajlar şöyle:

'4 NİSAN KADINLARIN VAR OLUŞ GÜNÜDÜR'

Amara Viyan: "Bizlere bugünleri veren özgürlük güneşimizin, yıllardır katledilmeyi göze alıp özgürlük için savaşan Kürt halkının, tüm hakikat savaşçılarının 4 Nisan gününü kutluyorum. Bugün Kürt toplumu şahsında dünya insanlığı için önemli bir gündür. Çünkü Önderliksel doğuş yeniden bir özgürlük doğumudur. Tüm insanlığı benimsemiş bir Önderlik felsefesi söz konusudur.

Erkek egemen zihniyetinin yok saydığı kadının yeniden doğumunu gerçekleştiren Önderliğimizin doğum günü aslında tüm kadınların doğuş günüdür. Bizler böyle ele alıyoruz. Bu yüzden de Önderliğin fiziki anlamda da özgürleşmesi bizim esas hayalimiz, savaşma nedenimiz olmaktadır."

‘4 NİSAN GÖRKEMLİ VE DİRENİŞLE KARŞILANMALI’

Şiyar Adıyaman: "Önderliğimizin 68. doğum günü vesilesiyle Üveyş Ana'yı anıyorum. 4 Nisan onun şahsında tüm kadınlara kutlu olsun. Yine Kürt halkı şahsında tüm halklara kutluyorum. Tabii 68. doğum gününde Önderliğimizin hâlâ İmralı’da olması bizim açımızdan kabul edilemez bir durumdur. Çünkü güvenliği, sağlığı her şeyden önce gelir. Bir de Önderliğimizin yaratmış olduğu bir felsefe, paradigma var. Buna göre yaşayarak ancak bugüne layık olabiliriz. Bu paradigma hem ekoloji açısından, hem kadın açısından yeniden bir doğuştur. Bu yüzden de bizler bugüne özel ağaç dikiyoruz. Herkes bugün ağaç dikmelidir.

Şimdi her yerde, herkes ‘Bê Serok Jiyan Nabe’ sloganları ile meydanlarda bağırıyorsa bu şunun ispatıdır ki; Önderliksiz yaşam mümkün değildir. Bunun böyle ele alınıp bilinmesi gerekir. Çünkü Önderliğimiz Kürt halkının ve kadınların özgürlük mücadelesini yürütüyor. Bunları görmemek özgürlüğü inkâr anlamına gelir. Bunun için tüm ezilen halklar 4 Nisan’ı görkemli ve direnişle karşılamalıdır.”

'KÜRTLER ÖZGÜRLÜĞE YAKLAŞIYOR'

Çektar Amed: “Önderlik üzerinde yürütülen tecrit ağır bir tecrittir. Önderliğe, bize ve halkımıza karşı ahlaksız, kültürsüz ve kirli bir siyaset yürütülmektedir. Halkımıza çağrım, düşmanın kirli politikalarından uzaklaşıp yanımızda yer alarak düşmana karşı mücadele etmeleridir. Kürt gençleri dağlara gelmeli, çünkü özgürlük dağlardadır. Düşman uyguladığı kirli politikalarla insanları köleleştirmek istemektedir, halkımız köleliğe karşı durup savaşmalıdır. Tüm halklar Önderliğin ideolojisi, felsefesini esas almalıdır. Önderliğin İmralı Cezaevinde verdiği mücadele sayesinde Kürt halkı, her geçen gün özgürlüğüne yaklaşmaktadır.” 

'4 NİSAN HAKİKATE GİDEN YOLU AÇTI'

Erdal Çiyayî Rojhilat: "Önderliğin doğuşu Kürt halkında bir bilinç oluşturdu. Bu yüzden 4 Nisan Önderliğin doğuşunu tarihi bakımdan da iyi görmek gerekir. Tarih derinliğine araştırıldığında önder kişiler, toplumların yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı dönemlerde ortaya çıkmışlardır. Tarihte Hz. İsa, Hz. İbrahim ve Hz. Muhammed gibi kişiler her zaman toplumlara ahlaki ve politik bir bilinç yaratma ve zalimlere karşı toplumu ayakta tutma çerçevesinde dünyaya gelmişlerdir. Bunun için 4 Nisan; Kürt, Ortadoğu ve dünya halkları açısından çok önemli bir gündür. Önderliğin doğum günü hakikate giden bir yol gibidir. 4 Nisan’ın gelmesi bize güç vermektedir. 4 Nisan, Kürt halkı ve dünya halkları için yeni bir gündür. PKK ve gerilla için 4 Nisan’ı yeni bir ideolojinin doğuşudur.

Üveyş Ana şahsında dünya kadınlarının 4 Nisan gününü kutluyorum. 2017 yılında Öcalan’ı, Kürt halkını özgürleştireceğiz."

'KÜRT HALKI İÇİN AYDINLIK YARATTI'

Evindar Kiçî: "Nasıl güneşin doğması dünyayı aydınlatıyorsa, 4 Nisan Önderliğin doğuşu da Kürt halkı ve dünya halkları için bir aydınlık yaratmıştır. Önderlik, yok olmaya mahkûm olmuş Kürt halkını yeniden ayağa kaldırdı. 4 Nisan bize hakikatin yolunu aydınlatmıştır.”

'HALKIMIZI VE ÖNDERLİĞİMİZİ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ'

Ruken Zilan: "Bugün bizler açısından çok anlamlı bir gün. Her zaman kapitalist güçlere karşı savaşacağız ve halkımızın fedai gücü olarak yaşayacağız. Türk devletinin halkımıza yönelik gerçekleştirdiği katliam saldırılarına her zaman mücadele ederek halkımızı ve Önderliğimizi özgürleştireceğiz. Bunun için başta Kürt kadınları ayağa kalkmalı ve bu yaşamı, bu baskıyı kabul etmemelidir.”

'ÖNDERLİKLE KENDİ GÜCÜMÜZÜ TANIDIK'

Zilan Derik: "Önderlikle kendi gücümüzü tanıdık. Dağlara gelerek kendi varlığımızı ve gücümüzü daha iyi tanıdık. Özgürlüğe giden yolda büyük bir adım attık. Burada Kürt kadınının kendi gerçekliğini daha iyi gördük. Bu gerçeklerin farkına vardığımızdan dolayı 4 Nisan bizim için çok önemli bir gündür. Bize düşen görev de her zaman Önderlik ve şehitlerin yaratmış olduğu bu yolda yürümektir."