Gerillalar: Öcalan'ın özgürlüğü için mücadeleye!

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlayan HPG ve YJA Star gerillaları, özgürlüğü için mücadele çağrısı yaptı.

'ÖNDERLİĞİMİZ ÖZGÜRLEŞENE KADAR SAVAŞACAĞIM'

Öcalan’ın tutsak düşmesini kabul etmeyip gerilla saflarına katılan Xebat Serhat, Öcalan’ın özgürlüğü için başta Kürt halkı olmak üzere tüm dünya halklarını mücadele etmeye çağırarak şunları belirtti:

"Kendi topraklarımızda özgürce kendi dilimizi konuşamadığımız günlerden, tüm dünya halklarının özgürlük mücadelesini verdiğimiz bugünlere geldik. Eğer bugün Kürdistan ulusal değerlerinden, insanlık için özgür bir yaşamdan bahsedebiliyorsak ve bunun mücadelesini yürütüyorsak, bu Önderliğimiz sayesindedir. O yüzden 4 Nisan’ı, Kürt ve Kürdistan halklarının varlığına ve özgürlüğüne kavuştuğu gün olarak kabul ediyoruz. Bugünü insanlığın kurtuluş günü olarak görüyor ve kutluyoruz.

15 Şubat 1999 tarihinde ‘devletler arası’ bir komplo ile Önderliğimiz tutsak düştükten sonra gerilla saflarına katıldım. Halklara umut olan bir Önderin esaretini kabul edemezdim. 'Ezilen halkların güneşinin' karartılmasına göz yumamazdım. Tüm insanlığın güneşi olan Önderliğimizin esaret altında olması, benim de esaretim demekti. O yüzden mücadele saflarına katıldım. Bunun için özgürlük savaşımı, Önderliğimiz ve tüm insanlık özgürleşene kadar sürdüreceğim."

DİRENİŞ SAFLARINA ÇAĞRI

Demokratik, sosyalist kesimlere de çağrıda bulunan gerilla Serhat, tüm insanlığın özgürlük savaşını omuzlayan bir Önderin böylesi kutsal bir günde halen esaret altında olmasının kabul edilmemesini isteyerek, yaşanılır, özgür bir dünya için tüm halkları Öcalan’ın özgürlüğü için direniş saflarına çağırdı.

'ÖNDERLİĞİN DOĞUMU KADININ ÖZGÜRLÜĞE KAVUŞMASIDIR'

YJA Star Gerillası Şevin Dijle ise 4 Nisan’ın Kürdistan halkları için kutsal bir anlamı olduğunu söyleyerek, şunları ifade etti:

"Önderliğin doğumu, biz kadınların da doğumudur. Bin yıllardır varlığı hiçbir şekilde kabul edilmeyen kadınlar, erkek egemen zihniyetinin en son oyunu olan kapitalist sistemde özne olmaktan çok nesne olarak görüldü. Ama Önderliğimizin geliştirdiği kadın özgürlük hareketi ile biz kadınlar, erkek egemen zihniyetin hüküm sürdüğü bir sistemde tekrardan varlık bulduk.

Kadın gerillalar olarak Kürdistan dağlarında, Önderliğimizin bizlere sunduğu özgürlük mücadelesini yürüterek ve daha da güçlendirerek Önderliğimize, halkımıza layık birer militan olma mücadelesini veriyoruz. Önderliğimiz nasıl ki ‘kadın özgürleşmden toplum özgürleşemez’ diyorsa, biz özgürlük mücadelesi yürüten kadınlar da, Önderliğimizin özgürlüğü tüm dünya halklarının özgürlüğüdür, diyoruz. Önderliğimizi İmralı tecrit koşullarından kurtarıp, özgürleştirerek aslında insanlığın özgürlüğünü sağlayacağız. Ve Önderliğimizin özgürlüğü için kanımızın son damlasına kadar savaşacağız.”

'TECRİDİ KABUL ETMEYECEĞİZ'

HPG gerillası Xebat Cudi de 4 Nisan'ı kutlayarak, şunları kaydetti:

"Önderliğimizin doğumuyla birlikte Kürt halkı, her türlü sömürge ve asimilasyona karşı yeniden varlık buldu. Bugün sadece Kürt halkı değil, Ortadoğu’da ezilen, sömürülen tüm halklar için yeniden bir doğuş yaşandı. Önderliğimizin İmralı ağır tecrit koşullarında ortaya koyduğu Demokratik, Ekolojik, Kadın Özgürlükçü Toplum Paradigması tüm insanlığa umut oldu. Önderliğimizin yaşam felsefesi tüm halkların birlik, beraber, eşit ve özgür bir şekilde yaşayacağı bir yaşamı ifade etmektedir. Önderliğimizin yaşam felsefesi özgür insanlık felsefesidir.

Böylesi anlamlı bir günü özgürlük dağlarında mücadele içerisinde karşılamak benim için anlamlıdır. Özgürlük mücadelesi içerisinde Önderliğimizin fedai militanı olmak, Kürdistan ve diğer ezilen tüm halklar için savaşmak benim için onurdur. Bana varlık kazandıran ve onurlandıran Önderliğimiz’in böylesi anlamlı bir günde İmralı Adası'nda ağır tecrit koşulları altında olması bizim için acı olduğu kadar kabul edilemez bir durumdur. Böylesi anlamlı bir günü tekrardan tüm insanlığa kutlarken, Önderliğimizin özgürlüğü için fedai bir ruhla mücadele edeceğimin sözünü veriyorum."