GÖRÜNTÜLÜ

Gerillalar: Türk ordusunu pişman edeceğiz

Zagroslar’daki devrimci operasyon kapsamında Koordine Tepesi eylemine katılan gerillalar, Türk ordusuna eylemlerle ağır darbeler vurarak bitireceklerini ve pişman edeceklerini söyledi.

HPG ve YJA Star gerillaları Zagroslar’da başlattıkları 'Şehit Serdar, Şehit Ekîn Devrimci Operasyonu'nu ajansımıza değerlendirdi. Operasyonun bir intikam operasyonu olduğunu söyleyen gerillalar, Türk ordusunu pişman edeceklerini vurguladı.

'DÜŞMANA OLAN KİNİMİZİ KUSACAĞIZ'

Devrimci Operasyona katılan HPG gerillası Sipan Kato, “Düşman Zap’ta başlatmış olduğu operasyonlarda gerillayı kırmayı hedefliyordu. Düşman havadan ve karadan birçok operasyon gerçekleştirdi. Kullandığı yoğun teknik ile bazı tepelerimizi aldı. Bu tepelere girmesi hiç kolay olmadı. Çîçekler ve Serhatlar şahsında büyük direnişler sergilendi Zap'ta. Bu arkadaşların direnişi PKK kişiliğini ve Apoculuk ruhunu göstermiştir” dedi.

Koordine Tepesi’ne yönelik gerçekleştirdikleri ve 37 askerin öldürüldüğü eylemi de değerlendiren Kato, "Biz de Önderliğimizden ve şehitlerimizden aldığımız güç ile düşmana olan kinimizi yapacağımız bu operasyonda kusacağız. Bu eylem bizim için bir intikam eylemidir. Düşmana Kürdistan dağlarında egemenliğin o kadar kolay olmadığını göstereceğiz" şeklinde konuştu.

Gerilla Sipan Kato son olarak şu çağrıyı yaptı: “Buradan Colemêrg halkına çağrı da bulunuyorum. Biz Rêber Apo'ya ve bu partiye borçluyuz. Özellikle böylesi bir süreçte Colemêrg halkı rolünü oynamalı. Bugün düşman toprağımıza girmiş; yurtsever halkımız bunu hem kendilerini hem de toprağına kabul etmemelidir. Halkımız bunu kabul etmeyerek iktidara ve zulme karşı baş kaldırmalılar.”

'KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR SAVAŞACAĞIZ'

HPG savaşçısı Egît Tekoşer de Türk ordusunun 2008 Zap operasyonundan hiçbir ders çıkarmadığını söyledi. Tekoşer, operasyona katılma amacını ve heyecanını da şu sözlerle dile getirdi: “Bizler şehit yoldaşlarımızın izinde yürüyoruz. Onların Zap'da sergiledikleri direnişin ardıllarıyız. Gerçekleştireceğimiz eylem de onların intikamını almak içindir. Kanımızın son damlasına kadar savaşacağız. Şimdiye kadar onları küçük eylemler ile yıprattık. Şimdi daha kapsamlı eylemlerle ağır darbeler vurarak bitireceğiz. Bizler de bu temelde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.”

‘AMACIMIZ YOLDAŞLARIMIZIN İNTİKAMINI ALMAK’

Devrimci Operasyon kapsamında gerçekleştirilen Koordine Tepesi eyleminde yerini alan YJA Star savaşçılarından Ronahî Mêrdîn de zaferin yakın olduğunu dile getirdi. Operasyona katılma amacını da dile getiren gerilla Mêrdin,"Daha önce de birçok eyleme dahil oldum. Her seferinde farklı bir duygu yaratıyor bende; çünkü verdiğimiz her kayıpta farklı bir kin ve öfke taşıyorum. Bütün amacımız, bu eylemi başarılı olarak gerçekleştirmektir. Bu konuda hem arkadaşlarıma hem de kendime güveniyorum. Bu eylemi başarmalıyız çünkü orada kanını döken arkadaşlarımız oldu" dedi.

Gerilla Mêrdîn son olarak şunları  dile getirdi: “Özellikle Önderliğimize yönelik uygulanan tecridi kırmak için operasyonlarımızı devam ettirerek intikam alacağız.”