Geveri, Serhat halkını Vicdan ve Adalet Nöbetine çağırdı

HDP Van Milletvekili Geveri, tüm Serhat halkını Salı günü Van’da başlayacak olan Vicdan ve Adalet Nöbetine katılmaya çağırdı.

HDP tarafından Amed'de başlatılan ve İstanbul’da süren Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin 3. aşaması Salı günü Van’da başlayacak. Van’da esnafı, STK’leri ziyaret eden HDP Van il yöneticileri ve milletvekilleri tüm Serhat halkını Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne katılmaya çağırıyor.

HDP Van Milletvekili Adem Geveri de ANF’ye yaptığı açıklamada tüm Serhat bölgesini nöbete davet etti.

‘SERHAT HALKI OLARAK SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRECEĞİZ’

Geveri, “8-14 Ağustos'ta halkımızın da katılacağı nöbet ile biz de Serhat halkı olarak sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Bu sadece bir parti çalışması değildir. 15 Temmuz darbe teşebbüssünden sonra, yapılan anti-demokratik yasal düzenlemeler, Meclis'te iç tüzüğün değiştirilmesi ile Türkiye’de kuvvetler ayrılığı ortadan kaldırılmış ve ülke tek kişi tarafından yönetilmeye başlanmıştır" dedi.

‘KÜRDİSTAN CEHENNEME DÖNÜŞTÜRÜLDÜ’

“Buna paralel olarak sıkıyönetim-OHAL yönetimi var, KHK ile birlikte Kürdistan cehenneme dönüştürülmüştür" vurgusunda bulunan Geveri, “Bir taraftan siyasi operasyonlar, bir taraftan çeşitli kıyımlar var. Halkımıza yapılan bu zulümlerin karşısında durmanın tek yolu, demokrasiyi ayakta tutmaktır. Doğal olarak biz HDP olarak sadece kendi partimiz için değil, bütün halklar adına bu eylemselliği düzenliyoruz. Dolayısıyla tüm Van ve Serhat halkını Adalet ve Vicdan nöbetimize davet ediyoruz" diye konuştu.