GÖRÜNTÜLÜ

Güneyli gençler Uluslararası Komplo'ya karşı yürüyecek

Güney Kürdistanlı gençler, 10 Şubat'ta Öcalan'a yönelik Uluslararası Komplo'ya karşı yürüyecek.

Güney Kürdistan gençliği, "10 Şubat’ta  devrimci intikamla işgalciliği parçalayalım, Önderliği özgürleştirelim” sloganıyla 15 Şubat Komplosu'nun protesto edileceği yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

Tertip Komitesi adına açıklamada, 10 Şubat’ta Süleymaniye’den başlatılacak yürüyüşün ayın 15’inde Hewler’de yapılacak açıklamayla son bulacağı belirtildi.

“18 yıl önce Kürt halk önderi Abdullah Öcalan uluslararası bir komplo ile tutuklanarak Türk devletine teslim edildi. Öcalan’a yönelik komplo dünyada başka hiçbir kimseye dönük geliştirilmemiş bir komplodur. Hiçbir ahlaki, hukuki ve insani ölçü tanımadan geliştirilen bir komploydu" denilen açıklamada, komplonun Öcalan şahsında tüm Kürt halkı ve özgürlük talep eden herkese karşı gerçekleştirildiği ifade edildi. 

KATILIM ÇAĞRISI

Açıklamada, "Önder Apo üzerinde geliştirilen tecrit insanlık dışı bir komplodur" vurgusu yapılarak, şunlar kaydedildi:

"Bu temelde bizler de temel bir sorumluluğumuz olarak komplonun yıl dönümünde bu komployu kınamayı temel görev biliyoruz. Bu amaçla tüm Güney Kürdistanlı gençlere ve özellikle Süleymaniye ve çevre ilçelerindeki gençliğe çağrımız; Cuma günü Süleymaniye’deki Nali Parkı'ndan Hewler'e doğru gerçekleştireceğimiz uzun protesto yürüyüşümüze katılmalarıdır."