GÖRÜNTÜLÜ

Güneyli gençler: Zindanlardaki saldırılara son verilmeli

Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi, İmralı tecridi protesto ve Türkiye zindanlarındaki açlık grevlerine dikkat çekmek için Kerkük’te bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Gençler Kerkük’ün Şorice mahallesinden Rahimawa mahallesine kadar yaklaşık iki saat süren bir yürüyüş yaptı. Yürüyüşten ardından açıklama yapan gençler, tüm Kürtlere Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve zindan direnişçilerine sahip çıkma çağrısı yaptı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“Biz Yurtsever Gençlik Hareketi Kerkük örgütü olarak Önderliğimiz üzerindeki tecridi protesto etmek ve açlık grevindeki siyasi tutsakların yürütmüş oldukları açlık grevlerine karşı yürüyüş gerçekleştirdik.

Bilindiği gibi iki yıldır Önderliğimiz üzerinde iki yıldır yoğun bir tecrit yürütülüyor. Biz Yurtsever Gençlik Hareketi olarak, Önderliğimiz yürütülen bu tecridin devam etmesi durumunda bilinmelidir ki daha sert bir tutum sahibi olacağız. Eylemlerimiz daha da genişleterek sürdüreceğiz. Yine burada bir amacımız da zindanlardaki açlık grevlerine dikkat çekmektir. Bu arkadaşlarımızın temel amacı Önderliğimiz üzerindeki tecride dikkat çekmek ve bu tecrit işkencesinin son bulmasını sağlamakla birlikte zindanlardaki işkence uygulamalarına son verilmesidir.

Biz Güney Kürdistan gençliği olarak, zindanlardaki arkadaşlarımızı şunu söylemek istiyoruz. Biliniz ki biz sonuna kadar sizinleyiz.

Aynı şekilde tüm insan hakları kuruluşlarına faşist AKP ve Türk devletinin uygulamalarına sessiz kalmaları çağrısında bulunuyoruz.

Yine dört parçadaki halkımıza ve özellikle güney Kürdistan halkına bu haksızlıklara sessiz kalmamaları çağrısında bulunuyoruz.”