GÖRÜNTÜLÜ

Güneyli parti temsilcileri: Darbeye karşı sonuna kadar direneceğiz

Goran Hareketi PM üyesi Hakim Ubety ve Hızbê Zexmetkêşan Kerkük sözcüsü; HDP eş başkanlarını tutuklanmasını kabul etmediklerini ve buna karşı mücadele edeceklerini belirtti.

HDP’ye yönelik AKP /Saray’ın saldırılarını değerlendiren Goran Hareketi ve Hızbê Zexmetkêşan temsilcileri, “HDP Eş Başkanları tutuklanması demokrasiye vurulmuş bir darbedir. Kürtler dört parça Kürdistan’da buna karşı sonuna kadar direnecektir” mesajı verdi.

Goran Hareketi PM üyesi Hakim Ubety ve Hızbê Zexmetkêşan Kerkük sözcüsü; HDP eş başkanlarını tutuklanmasını kabul etmediklerini ve buna karşı mücadele edeceklerini belirtti.

Türkiye’nin bu kararlarla yeni bir döneme girdiği ve bu kararlarını demokrasi ve özgürlükleri kısıtlama kararları olduğunu söyleyen Goran Hareketi PM Üyesi Hakim Ubeyt; “Bu politikalar Türkiye’ye içinden çıkılmaz farklı yerlere götürecektir. Türkiye bu tutuklamalarla bir kez daha demokrasiye tahammülünün olmadığını gösterdi. Türkiye saldırılarının arkasında yatan sebep Rojava, Güney Kürdistan’da Kürtlerin kazanımları kabul etmediğinden kaynaklıdır. HDP’liler Kürtlerin ve demokrasinin temsilcileridir. Bütün Kürdistan halkı, siyasi partileri ve demokrat çevreler tutuklamalara karşı çıkmalı ve ortak tavır almalılar. Türkiye bu politikalardan derhal vazgeçmeli ve zaman kaybetmeden tartışma zeminini hazırlayıp diyalog kurmalıdır. Bunlar olmazsa Türkiye çıkmaz içine girecektir. Askeri yöntemlerle ne Kürt sorunu ne de farklı sorunlar çözülememiştir” dedi.

“HDP Eş Başkanlarının tutuklanması ile birlikte Kürt halkının iradesini teslim alınmak hedeflenmiştir” diyen Hızbê Zexmetkêşan Kerkük Sözcüsü Şivan Mihemmed de şunları söyledi: “HDP Eş Başkanları ve vekillerinin tutuklanmasını hareketimiz Türk devletinin politikalarını yazılı bir açıklamayla kınamış ve bu açılamanın bunun arkasındayız. Türkiye Kürt vekilleri tutuklayarak içinden çıkılmayacak bir sürece girmiş durumdadır. Türk devleti bunu iyi bilmelidir. Kürt halkı iradesinin teslim alınmasını asla kabul etmeyecektir. Eş başkanlarını tutuklanması sorunu daha da derinleştirecektir. Türk devleti Kürt halkını soykırımdan geçirmekten vaz geçmelidir. Kürt halkı eskisi gibi değil hakkını savunacak durumda bütün Kürdistan parçalarında bu duruma karşı Kürtler birlikte olacaktır.”