Güven: Kobanê ruhuyla direnerek kazanalım

28 gün sonra gözaltında bırakılan aralarında HDP ve DBP Amed İl ve ilçe eşbaşkanların da bulunduğu siyasetçiler, Kürt siyaseti bileşenleri tarafından ziyaret edildi.

Amed’de merkez ve ilçelerinde 11 Ekim’de yapılan ev baskınları sonucu aralarında HDP ve DBP il ve ilçe eşbaşkanlarının bulunduğu 33 siyasetçi 28 gün gözaltından tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı. Serbest bırakılan siyasetçileri, DBP Amed İl binasında DTK, KJA, DBP ve HDP yöneticileri tarafından ziyaret edildi. DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, DBP MYK üyeleri, KJA üyeleri ile HDP yöneticilerin bulunduğu çok sayıda kişi siyasetçileri ziyaret edilerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 

‘DİRENEREK SALDIRILARI PÜSKÜRTELİM’ 

Ziyarete konuşan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, ağır siyasi soykırım operasyonlarının sürdürüldüğünü hatırlatarak, 28 gün boyunca gözaltında ağır hakaretlere ve uygulamalarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Son günlerde AKP tarafından HDP, DBP ve KJA’ya karşı başlatılan siyasi darbeye dikkat çeken Güven, şunları belirtti: “Gün AKP faşizmine ve darbesine karşı mücadele ve direnme günüdür. Bu baskı ve saldırılara karşı ayağa kalkma zamanı gelmiştir. Bu saldırıları Kobanê, Rojava devrimi, birlik ve ittifak ruhuyla geri püskürtüp boşa çıkartacağız. Gerek uluslar arası gerek Türkiye alanda direnip siyasetimizi yapacağız. Eşbaşkanlarımız, milletvekillerimiz, belediye eşbaşkanlarımız ve tüm siyasetçilerimiz serbest bırakılamayana kadar, eylem ve direnişimiz sürecektir.”

Gebze Kapalı Kadın Cezaevin’de bedenini ateşe vererek yaşamını yitiren Zehra Epli için tüm Kürt halkına ve ailesine başsağlığı dileklerinde bulunan Güven, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitiren tüm şehitleri andıklarını ifade etti. AKP’nin DTK’ya karşı başlattığı “terörize” saldırılarına da cevap veren Güven, tüm Kürdistani bileşenlerin ve kurumların çatısı altında toplandığı demokratik ve legal bir çalışma yürüttüklerini ifade etti. 

 

...