‘Halkımızı savunduk, özgürlüğünü de sağlayacağız’

Şengal’de bulunan HPG gerillaları, 73. Fermanın yıldönümünde bir anma töreni düzenlendi. Törende, Şengal’in özgürlüğü için hayatını feda eden şehitler anıldı.

Şengal’deki gerilla güçleri, katliamın üçüncü yıldönümünde görkemli bir tören düzenledi. Şengal şehitlerini anma töreninde konuşan HPG Komutanlarından Egit Kelar, gerillanın Şengal’e gidiş sürecine değinerek, ‘halkımızı savunduk, özgürlüğünü de sağlayacağız’ dedi.

HPG Komutanı Egit Kelar şöyle konuştu:

‘’Şehitlerimiz bizlere bıraktıkları mirasla her zaman var olacaklardır. Bundan dolayı her zaman diyoruz ki; Şehitlerimiz ölümsüzdürler. Çekilen acılar, acı çeken anne ve çocukları anıyoruz. Halkımıza çektirilen acının intikamını alacağız. Bu intikam halen de bitmiş değil, halen devam ediyor. Bu yüzden de biz dünden daha fazla kendimizi hazırlayacağız. Üzerimize düşen görevler var. Bizler nasıl ki bu halkı savunduysak bundan sonra özgürlüğünü de sağlayacağız. Bir daha ferman olmaması için HPG olarak buraların savunmasını sonuna kadar yapacağız.

Fermanın 3. yılında mücadelemizi sonuna kadar sürdürüp Kürdistan’ın tüm yerlerine kadar taşıyacağız. Nerede gerekli olursa bizler HPG olarak orada olacağız. Bizler, fermanın acısını anlayarak hareket etmek zorundayız. HPG gücü, fermanın önünü almak için Şengal’e yetişip müdahale etti ve DAİŞ’in önünü kesti. Eğer güçlerimiz olmasaydı, çok daha trajik boyutlarda ferman yaşanabilirdi. Bu yüzden de HPG görevini yerine getirdi. Bu sorumluluğu omuzlarına aldı. Elinden ne geldiyse yaptı. Biz buradan tekrardan Şengal’de şehit düşen tüm yoldaşları anıyoruz. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması için ne yapılması gerekiyorsa yapmalıyız. Kürdistan üzerindeki zulüm ve baskı halen devam ediyor. Bizler de bunların önünü almak için varız. Nerede olursa olsun biz her zaman hazırız. Bu moral ve coşkuyla halkımızı savunacağız. DAİŞ bu topraklardan sökülüp atıldı ama halkımız halen tamamen özgürlüğüne kavuşmuş değil. Biz, halkımız özgürlüğüne kavuşuncaya kadar yanında olacağız. Bir kez daha fermanda şehit düşen tüm yoldaşları anıyoruz.’’

Konuşmanın ardından atılan sloganlarla tören sona erdi.