HDP heyeti Havin ve Fatih'in cenaze törenine katıldı

HDP Sözcüsü Osman Baydemir başkanlığındaki HDP heyeti, 3 yaşındaki Havin ve 5 yaşındaki Fatih Güneş’in cenaze törenine katılarak, “Zulüm ve bela bu iki sabinin katledilmesidir” dedi.

Referandum çalışması kapsamında Nusaybin’e gelen HDP heyeti, kent programını iki küçük kardeşin cenaze töreni için iptal etti. 3 yaşındaki Havin ve 5 yaşındaki ağabeyi Fatih Güneş, Nusaybin’in Abdulkadir Paşa Mahallesi’ndeki evinin bahçesinde dün buldukları bir cisimle oynarken patlama meydana geldi. Ağır yaralanan kardeşler Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak çocuklar kurtarılamadı.

AİLEYE BAŞSAĞLIĞI DİLENDİ

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Mardin milletvekilleri Mithat Sancar ve Erol Dora, Batman Milletvekili Saadet Becerikli, DTK Eş Başkanı Leyla Güven, DBP PM üyesi Ali Ürküt ve partililer önce Nusaybin Devlet Hastanesi’ne giderek aileye başsağlığı diledi. Baydemir burada Babaanne Siti Güneş’e sarılarak başsağlığı dileğinde bulundu. HDP heyeti daha sonra cenazeyi alarak mezarlığa geçti. Havin ve Fatih, yapılan törenle toprağa verildi. 

Baydemir, Baba İdris Güneş’e de başsağlığı ve sabırlar diledi ve törendeki konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün bu toprakların üzerinden büyük bir bela ve zulüm var. Zulüm ve bela nedir? Zulüm ve bela bu iki günahsız sabinin katledilmesidir. Bu iki sabi mahşerde ailesine ve halkına su taşıyacaklarına inanıyorum. Ya rabbim aileye bir sabır ver.  Ya rabbim bu zulmü kabul etme. Ya rabbim kim ki bu topraklara zulüm yapıyorlarsa, kim ki anneleri öldürüyorsa, kim ki çocukları öldürüyorsa onların ağzına gem vur. Zulümlerini bu toprakların üzerinden çeksinler. Akıbetleri de bütün zalimlerin akıbetleri gibi olsun. Ailemize, halkımıza başsağlığı diliyoruz. Buna sebep olanların yargılanması için elimizde geleni yapacağız.”

Heyet, daha sonra HDP Nusaybin ilçe binasına geçerek buradaki halka programlarını iptal ettiğini açıkladı. Burada kısa konuşmalar yapıldı.

Heyet, Kızıltepe ve Ceylanpınar halk buluşmalarına katılmak üzere Nusaybin’den ayrıldı.