GÖRÜNTÜLÜ

'Hedefimiz Önder Apo’nun özgürlüğü'

Şengal’deki gerillalar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününe ilişkin duygu ve düşüncelerini Ajansımıza anlattı. Gerillalar, hedeflerinin Öcalan’ın özgürlüğü olduğunu söyledi.

4 Nisan’ı karşılamanın heyecanını yaşadığını söyleyen gerilla Bager Cudî, şunları belirtti: “Önderliğimizin 18 yıldır esaret altında olmasının burukluğunu yaşıyoruz. Hedefimiz de Önder Apo’nun özgürlüğüdür. Çünkü Önder Apo’nun özgürlüğü, Kürdistan ve ezilen halkların özgürleşmesidir.”

‘4 NİSAN TÜM KADINLARIN DOĞUM GÜNÜDÜR’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum olan 4 Nisan’ı Kürt halkı için diriliş günü olduğunu ifade eden gerilla Eser Aras, “Bütün insanlık için 4 Nisan günü var olmayı ifade ediyor. Kürt halkının kendini yeniden bulduğu ve tanıdığı gündür. Bugünü kendimizin doğum günü olarak görüyoruz. Çünkü Önder Apo’nun doğumu bin yıllardır ezilen kadının da kurtuluş umudu oldu. Kadının ve özellikle Kürt kadınlarının bu düzeye ulaşmasında Önder Apo’nun bu konudaki emekleri ve mücadelesi göz edilemez” dedi.

‘EZİLEN HALKLAR İÇİN UMUTTUR’

Öcalan’ın doğumunun Kürt halkı için yeniden doğuşu ifade ettiğini belirten gerilla Çekdar Tolhildan ise, şunları ifade etti: “4 Nisan günü Kürt halkı için milattır ve yeni bir aşamadır. Önder Apo’nun düşünceleri halklar için umut kaynağı oldu. Çünkü Önder Apo’nun düşüncesi ve felsefesi ezilen halkların kurtuluş yoludur. Tüm halklar önder Apo’yu sahiplenmeli ve özgürlüğü için mücadele etmeliler. Kürdistan gençliği de Önder Apo’nun fikirleriyle yoğrulmuş gerilla saflarına katılmalılar.”

‘MÜCADELEMİZ ÖNDER APO ÖZGÜRLEŞENE KADAR SÜRECEK’

4 Nisan’ın; kadınlar, gerillalar ve Kürt halkı için yeni yaşam anlamına geldiğini söyleyen gerilla Zilan Çekdar, “ Bir özgürlük savaşçısı olarak Şengal’de 4 Nisan’ı karşılamak bizim için oldukça önemli ve anlamlıdır. Şengal’in özgürleşmesi Önder Apo’nun hayaliydi. Bu yüzden onun hayallerini gerçekleştirmek için burada bulunmak yaşamımıza daha anlamlı bir ifade katmaktadır. Önderliğimizin bu hayalini gerçekleştirerek özgürlüğe bir adım daha yakınlaşacağız. Mücadelemiz Önder Apo özgürleşene denk devam edecektir. Bu anlamlı günü Kürdistan ve tüm dünya halklarına kutluyorum” diye konuştu.