HPG, 2 gerillanın kimlik bilgileri açıklandı

HPG, Medya Savunma Alanları’na yönelik 24 Mart tarihinde gerçekleştirilen hava saldırında yaralanan 2 gerillanın yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Hava saldırılarında yaralanan 2 gerillanın yaşamını yitirdiğini belirten HPG Basın İrtibat Merkezi, “Türk ordusuna ait savaş uçakları 24 Mart günü Medya Savunma Alanlarımızdan Kandil, Xakurke, Metina, Zap ve Avaşin bölgelerine yoğun bombardıman düzenlemişti. Birçok yerleşim yerinin de zarar gördüğü bombardımanlar güçlerimiz tarafından boşa çıkarılmış ve herhangi bir Gerilla kaybımız olmamıştı. Göreve gitmekte olan 2 Gerilla arkadaşımız bu bombardımanlarda yaralanmış ardından yapılan tüm müdahalelere rağmen arkadaşlarımız kurtarılamamıştır. Ağır yaralanmış olan Dıjwar (Adem Aydoğan) ve Zafer (Çekdar Kuluman) arkadaşlar 25 Mart günü şehitler kervanına katılmıştır” dedi.

2 GERİLLANIN KİMLİKLERİ

Hava saldırısında yaşamını yitiren 2 gerillanın kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Dıjwar Cigerxwin
Adı Soyadı: Adem Aydoğan
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Heyifhan - Amed
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Mart 2017 / Medya Savunma Alanları

***

Kod Adı: Zafer Cudi
Adı Soyadı: Çekdar Kuluman
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Ekrime - Betail
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Mart 2017 / Medya Savunma Alanları

KOORDİNE TEPESİNE EYLEM

HPG ayrıca, 1 Nisan günü saat 14.30’da gerillaların Hakkari’nin Çelê ilçesi sınır hattında bulunan Koordine tepesinde konumlanan askerlere yönelik havanlarla eylem gerçekleştirdiğini, ölü ve yaralı asker sayısının netleştirilemediğini kaydetti.

HPG açıklamasında, “1 Nisan günü saat 16.00’da güçlerimiz Koordine tepesine bağlı Banê tepesine yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 1 konteynır RPG-7 silahlarıyla vurularak imha edilmiştir. Aynı zamanda ağır silahlarla da Koordine tepesi vurulmuştur. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir” denildi.