HPG: 8 asker, 5 kontra öldürüldü

HPG/YJA Star gerillalarının gerçekleştirdiği eylemlerde tespit edilen 8 asker, 5 kontra öldürüldü.

HPG Basın Merkezi, gerilla eylemleri ve çatışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı. HPG açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

HAKKARİ

9 Kasım günü saat 15.45’te güçlerimiz, Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar alanında bulunan Elişêr tepesinde konumlanan askerlere yönelik havanlarla eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

 9 Kasım günü saat 14.00’te güçlerimiz, Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Şehit Zeki tepesi çevresinde hareket halinde olan tc ordusunun bir askeri birliğine yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Ağır ve ferdi silahlarla yapılan etkili vuruşlar sonucunda toplu halde bulunan askerlerden 7'si öldürülürken 2'si de yaralanmıştır.

9 Kasım günü saat 17.00 - 20.00 arasında savaş uçakları Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar alanındaki Şukê ve Mervanıs alanlarını, saat 18.00’de ise Çukurca ilçesine bağlı Ertuş alanını bombalamıştır.

VAN

Bir süredir Van’ın Başkale ilçesine bağlı Kanispiyê köyünde köy sakinlerinin gerilla güçlerimize karşı silahlanması için kontra birlikler baskı uygulamaktadır. Bu baskıları arttırarak sürdüren ve Şiyar Rojhılat arkadaşımızın şehadetinde rolü olan kontralara yönelik güçlerimiz, 9 Kasım günü saat 15.30’da eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 4 kontra öldürülürken 1 kontra da yaralanmıştır. Bu eylem Şiyar arkadaşımızın anısına gerçekleştirilmiştir.

BİNGÖL

8 Kasım günü saat 09.00’da bir grup kontra, Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Mıstan köyü halkına saldırmışlardır. Güçlerimiz, halka saldıran kontralara yönelik eylem gerçekleştirmiş ve Mehmet isimli 1 kontra bu eylemde öldürülmüştür. Eylemden sonra kontralar civardaki halka baskı uygulamış ve işkence yapmıştır.

Güçlerimiz, 8 Kasım günü; ajanlık ve fuhuş faaliyetleri içinde olan Bitlisli Salih Güven isimli 1 şahsı cezalandırmıştır.

ŞIRNAK

 TC ordusunun Şırnak’ın Besta alanında başlattığı operasyon kısmi olarak geri çekilmiştir. Operasyon şu an Akıri, Zorava, Besta Bıluzer ve Besta Hıncê alanlarında devam etmektedir.

10 Kasım günü(bugün) saat 09.00’da güçlerimiz Besta Hıncê alanındaki operasyon güçlerinden bir grup askere yönelik eylem gerçekleştirmiş, burada 1 asker öldürülmüştür.”