HPG'den çatışmalara ilişkin açıklama

HPG, Mardin, Şırnak ve Hakkari’de çatışmalar yaşandığını belirtti.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 2 Aralık günü saat 06.30’da gerillaların Hakkari’nin Çelê ilçesine bağlı Koordine tepesine yönelik kapsamlı bir eylem gerçekleştirdiğini ve eylemin ayrıntılarının daha sonra kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

HPG açıklamasında, “29 Kasım günü TC ordusu Mardin’in Omerya alanında bir operasyon başlatmıştır. Binlerce askerle yürütülen bu operasyonda bir grup Gerillamız ile askerler arasında çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda  5 Gerillamız büyük bir direniş savaşı sürdürmüş ve şehit düşmüştür. Şehit düşen arkadaşlarımızın kimlik bilgileri netleştirildiğinde kamuoyuna açıklanacaktır” denildi.

HPG açıklamasında devamla şunlar belirtildi: “28 Kasım günü TC ordusu Şırnak’ın Cudi alanına bağlı Gırê Hırmo mıntıkasında TC ordusu  bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün saat 11.00’de güçlerimiz ile TC ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. C ordusu çatışmaların yaşandığı bu alanı obüs, havan ve Kobra tipi helikopterler ile yoğun bir şekilde vurmuştur. Yaşanan çatışmalarda 7 arkadaşımız şehit düşmüştür. Operasyon 29 Kasım günü saat 03.30’de geri çekilmiştir. Şehit düşen Gerillalarımızın kimlik bilgileri daha sonra açıklanacaktır. “