HPG gerillaları: 15 Ağustos, yeni yaşamın adı oldu

Şengal savunmasında yer alan HPG gerillaları, “İlk mermi Gabar’da Agit arkadaşın şahsında sıkıldı. Bu Kürt halkının beyninde büyük bir uyanışı ortaya çıkardı. Halk hem kendi hem de düşmanın gerçekliğini iyi tanıdı” dedi.

Rojhat Fedakar Maku: 15 Ağustos atılımının 33. yıldönümüne girmiş bulunmaktayız. 15 Ağustos tüm devrimci hareketler için de bir uyanış oldu. Tüm Kürdistan’daki gençler üzerinde bir etki yarattı. Agit arkadaş şahsında Kürt halkının bir ordusu kuruldu. Bu orduda birçok enternasyonalist devrimciler de yer alıyor. Biz de HPG’nin bir üyesi olarak Agit arkadaşın bir savaşçısı olarak ideolojik ve askeri temelde amaçlarımız için ne gerekiyorsa yapma görevini taşıyoruz.

’15 AĞUSTOS KÜRDÜN UYANIŞIDIR’

Evindar Cudi Cizre: 15 Ağustos atılımından önce Kürt varlığına dair bir şey yoktu. Bir bilinç yoktu. 15 Ağustos atılımında atılan ilk mermiyle Kürt bilinci ve varlığı ortaya çıktı. Kürtlerde büyük bir uyanış gerçekleşti. Özellikle de kadınlar açısından 15 Ağustos atılımına kadar kadınların varlığı belli değildi, rolü yoktu. Özellikle Önderlik şahsında Kürt halkı tecrit altına alınmak isteniyor. Agit arkadaşın ruhuyla mücadeleye katılmak ve de başarıya ulaşmak için ne yapılması gerekiyorsa yapmalıyız.

‘ŞENGAL DİRENİŞİNİN MİMARI ÖNDER APO’DUR’

Erdal Bagok: 15 Ağustos bir direnişin sonucu ortaya çıktı. Kürdün kendisini ifade etmesi 15 Ağustos atılımının öncü kahramanı Agit arkadaşın şahsında gerçekleşti. Bu direniş halen de devam ediyor. 1984 yılında oluşan ordumuz gün geçtikçe büyüyor. Bu Önderliğimizin felsefesi sayesinde, mücadele sayesinde oldu. 15 Ağustos’un bir ürünü olarak büyük kazanımlar oldu. Şengal’e baktığımızda Kürtlerin en esasını temsil ettiğini görürsünüz. DAİŞ çeteleri bu kadim halkı yok etmek istedi fakat halkımız buna direndi. Halk ve gerilla bir oldu ve Şengal’de başarı gerçekleşti. Halk kendi gerçekliğinin farkına vardı. En zor şartlara rağmen halk gerillayla beraber omuz omuza verdi. Beraber direndi, büyük bedeller verildi.

’15 AĞUSTOS KADIN DİRENİŞİNİN GELİŞİMİYDİ’

Gulan Amude: 15 Ağustos ile beraber Kürt halkının gücü ortaya çıktı. Zindan direnişine cevap olarak 15 Ağustos atılımı gerçekleşti. İlk mermi Gabar’da Agit arkadaşın şahsında sıkıldı. Bu Kürt halkının beyninde büyük bir uyanışı ortaya çıkardı. Halk hem kendi hem de düşmanın gerçekliğini iyi tanıdı. 15 Ağustos’tan sonra Kürt halkı kendi direnişini ortaya çıkardı. Kadın arkadaşların mücadelesi için bir temel oluşturdu. Tüm boyutlarıyla kadın özgürlük hareketi kendi ordusunu, örgütlülüğünü kurdu. Beritanların, Zilanların sayesinde bir direnişin sonucu bunlar oldu. 15 Ağustos ile beraber Kürt halkı için bir umut gerçekleşti.