HPG gerillası Çelik toprağa verildi

Amed’in Lice ilçesinde 24 Kasım’da ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile birlikte başlayan askeri operasyon ve hava bombardımanı sırasında yaşamını yitiren HPG gerillası Mehmet Çelik’in cenazesi Yeniköy Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Amed’in Lice ilçesinde 24 Kasım’da 9 köyünde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile birlikte başlayan askeri operasyon ve hava bombardımanı sırasında yaşamını yitiren HPG gerillalarından Mehmet Çelik'in (Soro Lice) ailesi cenazeyi teşhis etmesine rağmen DNA örneği alınmıştı. Bugün çıkan DNA sonucunun ardından HPG gerillası Çelik ailesi tarafından Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma hastanesinden teslim alındıktan sonra Yeniköy Mezarlığı'na getirildi. Polisin yoğun ablukaya mezarlıkta Çelik'in son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye MEYA-DER yöneticileri, HDP ve DBP yöneticilerin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. HPG gerillası Çelik’in cenazesi dini vecibeleri yerine getirildikten sonra sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

HPG’li Çelik’in taziyesi 3 gün boyunca Huzurevleri yas evinde kabul edilecek.

Öte yandan cenazelerini teşhis etmek için Amed’e gelen 5 HPG gerillasının aileleri bugün emniyet ve savcılıktaki ifadelerinin ardından Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna geçti. Aileler çocuklarının cenazelerini teşhis etmelerine rağmen DNA örnekleri alındı. DNA sonuçlarının açıklanmasının ardından cenazelerin verileceği söylendi.