HPG gerillası Dersim Germiyani Kelar'da anıldı

HPG gerillası Dersim Germiyani (Mihemed Ebubekir) Germiyan’ın Kelar ilçesinde anıldı.

Kelar’da akşam saatlerinde düzenlenen bir merasimle Dersim Germiyani (Mihemed Ebubekir) anıldı. Merasime çok sayıda siyasi parti ve örgüt temsilcisinin yanı sıra bir grup HPG gerillası, yaşamını yitiren gerillaların aileleri ve onlarca vatandaş katıldı.

Merasim Kürt özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından yaşamını yitiren gerillaların aileleri mum yaktı.

Merasimde Tevgera Azadi ya Civaka Kurdistan (Kürdistan Özgür Toplum Hareketi) Eşbaşkanı Şilan Şakir bir konuşma yaptı. Şakir, şunları söyledi: “Şehit Dersim şahsında Kürdistan’ın özgürlüğü yolunda yaşamını yitiren herkesi buradan anıyorum. Bugün Kürt halkı Kürdistan’ın her dört parçasında bir mücadele içindedir. Kuşkusuz bir mücadele içinde şehitler de verilecektir. Şehit Dersim küçük yaşta Kürt özgürlük hareketi ve Apo’cu fikri tanıdı ve kısa zamanda özgürlük mücadelesinin aşığı ve komutanı oldu.”

Şakir, sözlerinin şöyle sürdürdü: “Kürt halkı bugün uluslararası planlarla karşı karşıya. Özellikle de Türk devletinin öncülüğünde Kürt halkını bir yüz yıl daha geriye çekmek, iradesiz ve özgürlüksüz bırakmak istiyorlar. Kürt halkını örgütsüz bırakmak istiyorlar. Bundan dolayı da Dersim arkadaşın ve tüm şehitlerin bizlere mesajı, şehitlerin mücadelesiyle elde edilen kazanımların bırakılmamasıdır.”