HPG gerillası Helwest Partizan, Ranya’da son yolculuğuna uğurlandı

Mardin’de yaşamını yitiren HPG gerillası Helwest Partizan (Hiwa Hamit), Ranya’da düzenlenen kitlesel bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Partizan’ın cenazesi yüzlerce araçlık konvoy ile İbrahim Halil Sınır Kapısı’ndan alınarak, Ranya’ya hareket etti.

Cenaze Ranya’da, “Şehit namirin”, “Helwest ölümsüzdür” sloganı ile karşılandı. Seyit Qadir Camii’nde dini vecibelerin yerine getirilmesi ardından HPG gerillası Helwest Partizan’ın cenazesi Şehitler Mezarlığı’na götürülerek, sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

‘OĞLUM DÖRT PARÇA KÜRDİSTAN’IN ŞEHİDİDİR’

Törende bir konuşma yapan Partizan’ın annesi Wazihe Hacı, “Oğlumu, ayrım yapmadan, Güney Kürdistan sınırından geçirerek, Kuzey Kürdistan’a götürdüler. Oğlum gidip Bakur’da sömürgeci ve faşist Türk devletine karşı savaştı. Helwest sadece bizim şehidimiz değil, dört parça Kürdistan’ın şehididir. Onun şehadeti bize gurur veriyor” diye konuştu. 

KCK Eşbaşkanlığı ve tüm yoldaşları olarak ailesine ve Kürt halkına başsağlığı dileklerini ileten KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Diyar Xerip de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Nerede ağır ve zor bir iş varsa Helwest arkadaş hep orada hazırdı. Bu nedenle de Kürt halkı ve özellikle siyasi taraflar şunu iyi bilmelidir ki; Kürt halkı parçalanmış da olsa tek halktır. Kürt halkının düşmanı artık Kürtlerin içine parçacılığı koyamamalıdır. Ulusal birliği gerçekleştirmeliyiz. Hepimiz tıpkı şehit Helwest gibi çıkar gütmeden hareket etmeliyiz.”

Tevgera Azad Eşbaşkanı Şilan Şakir konuşmasında Kürt halkının mücadelesinin bir düzeye ulaştığını söyledi. Şakir, “Biz de burada şehidimizin önünde yeminimizi yineliyoruz.  Şehitlerimizin amaç ve idealleri gerçekleşinceye kadar asla vazgeçmeyecek ve mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Parzian’ın dayısı Abdulwahap Dukani de bir konuşma yaptı.

“Bir yiğit Başur Kürdistan’dan çıkıp Bakur Kürdistan’a sömürgecilere karşı savaşmaya gidiyorsa bu Kürdistan halkı için bir gurur kaynağıdır” diyen dayı Dukani, Şehit Helwest’in tüm Mardin halkının yüreğinde yer açtığını söyledi.

Törende Goran Hareketi Ranya yönetimi, Komünist Parti, Tevgera İslami ve Maxmur Demokratik Halk Meclisi’nin mesajları okundu.