HPG, Hakkari-Çukurca yolunda vurdu: Çok sayıda asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Hakkari-Çukurca yolunda Türk ordusuna ait iki aracın vurulduğunu ve 16 askerin öldürüldüğünü açıkladı. 14 askerin ise yaralandığı bildirildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Zagros’larda devam eden ‘Şehit Bedran Gundikremo ve şehit Nalin Muş Devrimci Hamlesi’ kapsamında yapılan eylemlerin ayrıntılarını açıkladı.

HPG-BİM açıklamasında, bugün Hakkari-Çukurca yolunda düzenlenen eylemin detayları da yer alıyor.

Açıklama şöyle:

‘’Şehit Bedran Gundikremo ve Şehit Nalin Muş devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzinan (Şemdinli) ve Çelê (Çukurca) ilçelerinde işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir.

16 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

13 Temmuz günü saat 01.40’da Hakkari merkezden Çelê ilçesi istikametine doğru ilerleyen işgalci TC ordusuna ait bir konvoy Nivoka köyü yakınlarında güçlerimizce hedeflenmiştir. İçinde cephane taşıyan bir araç ve kirpi tipi zırhlı araç yakın mesafeden etkili bir şekilde vurularak imha edilmiştir. Cephane taşıyan araçta yaşanan patlamanın etkisi ile yangın diğer araçlara da sıçramıştır. Yine konvoydaki 1 kirpi tipi zırhlı araç ise vurularak darbelenmiştir. Eylemde tespit edilebilen 16 düşman askeri öldürülmüş, 14 asker ise yaralanmıştır.

Eylemden sonra işgalci TC ordusu kobra tipi taarruz helikopterler, obüs ve havan topları ile alanı bombalamıştır. İşgal güçleri, imha edilen araçlar ile ölü ve yaralı askerlerini alandan çıkarmak için Hakkari-Çelê yolunu uzun bir süre trafiğe kapatmıştır.

ŞEMDİNLİ VE ÇUKURCA’DA EYLEM

13 Temmuz günü saat 17.30’da güçlerimiz Çelê’ye (Çukurca) bağlı Şehit Mazlum tepesinde konumlanan düşman askerlerini hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Etkili bir şekilde vurulan askerlerden 2’si öldürülmüştür. Eylemden sonra işgalci güçler çevre alanları obüs ve havan topları ile bombalamıştır.

13 Temmuz günü saat 08.20’de güçlerimiz Şemzinan’a (Şemdinli) bağlı Tepê Çeta’da bulunan işgalci güçlere ait bir kulübeyi hedeflemiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.