HPG, KDP yayın organlarının iftiralarını kınadı

Halk Savunma Güçleri (HPG), Sinone’de Faris Newaf Mihemed ile Xidir Eziz Hesen adlı kişilerin öldürülmesiyle hiçbir ilgilerinin bulunmadığını duyurdu.

HPG Şengal Saha Komutanlığı adına yapılan açıklamada KDP medyasındaki iftira nitelikli haberler kınanarak Sinone’de Faris Newaf Mihemed ile Xidir Eziz Hesen’in öldürülmesiyle HPG güçlerinin hiçbir ilgisi olmadığı duyuruldu.

KDP tarafından yayınlanan haberlerin ihanetçi güçlerin kirli emellerine hizmet eden bir planın parçası olduğunun belirtildiği açıklamada olayın yaşandığı Xanesor, Sinone ve Til Mişref hattında HPG ve YJA-Star güçlerinin bulunmadığı da hatırlatıldı.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Olayın soruşturması yapılmadan olayda yaralanan insanın görüşlerine danışmadan bu olayın hemen PKK’nin üzerine atılması kendi ihanetçi politikalarında boğulan bazı kesimlerin kendini aklama yaklaşımlarıdır.Kirli emeller amaçlarına ulaşmayacaktır. Bu bilgiler yalandır. Bu haberleri yayan basın organlarının Kürt halkının ortak amaçlarına hiçbir yarar sağlamadıkları ortadadır.

HPG olarak yaralı insanımıza acil şifalar diliyor, hayatını kaybeden insanımıza ve Zumar halkımıza başsağlığı diliyoruz.”