GÖRÜNTÜLÜ

HPG’li Mıhemmed Kerkük’te toprağa verildi

Türk savaş uçaklarının Kandil’e yönelik hava saldırısında yaşamını yitiren HPG gerillası Çiya Kemal Mıhemmed Kerkük’te toprağa verildi.

Türk savaş uçaklarının 5 Mayıs 2016 tarihinde Kandil’e yönelik saldırısında yaşamını yitiren Çiya Kemal Mıhemmed (Rojhat Germiyani)’in cenazesi, ailesi ile halk tarafından alınıp büyük bir konvoyla Kerkük’e getirildi. Cenaze önce doğduğu eve getirildi. Ardından cenaze defnedilmek üzeri Kerkük Leyla mezarlığında götürüldü.

Mezarlıkta Kürdistan Özgür Gençlik Hareketi (Komalen Ciwan) tarafından yapıldı. Törende Güney Kürdistan PKK Şehitler Komitesi adına Abdulvahap Mıhemmed, Kürdistan Özgür Toplum Hareketi (Tevgera Azadi) Kerkük Eş Başkanı Rehan Hemedi, PYD adına Şex Kobaê ve Komalen Ciwan adına Komal Sermend birer konuşma yaptı.

Törende ilk konuşmayı yapan Güney Kürdistan PKK Şehitler Komitesi üyesi Abdulvahap Mıhemmed, “Şehidin cenazesi başında söz veriyoruz. Sizin sahiplendiğiniz yolun arkasından sonuna kadar yürüyeceğimize söz veriyoruz” dedi.

Tevgeri Azadi Kerkük Eş Başkanı Rehan Hemedi şunları ifade etti: “Şehit Rojhat bu şehir bir çocuğuydu. Özgürlük mücadelesine buradan başladı ve yüzünü özgür dağlara çevirdi. O’nun mücadelesini yükselteceğimize buradan söz veriyoruz.”

Şehitlerin bıraktığı emanetleri sonuna kadar savunacaklarını söyleyen PYD Temsilcisi Şêx Kobanê ise “Şehitlerimiz bizim değerlerimiz ve onurumuzdur. Başta ailesi olmak üzere tüm Kürdistan halkının başı sağ olsun” diye konuştu.

Komalen Ciwan Üyesi Komal Sermend de, “Sana söz veriyoruz, yolunda şahadete ulaştığın yolun yolcusu olacağız” dedi.

Aile adına konuşan Amca Şemal Mıhemmed ise, “herkes biliyor şehit Çiya ülkesine sevdalı, toprağına bağlı bir yurtsever gençti. Kürt düşmanlarının dört parça Kürdistan halkına saldırısını kabul etmediği yönünü özgürlük dağlarına çevirdi” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından cenaze sloganlarla toprağa verildi.

...