İki YPG'li son yolculuklarına uğurlandı

Ezawî'de DAİŞ çetelerinin saldırısında yaşamını yitiren iki YPG'li savaşçıyı Hesekêliler son yolculuklarına uğurladı.

Yüzlerce Hesekêli, DAİŞ çetelerinin Ezawi Köyü saldırısı sırasında yaşamını yitiren YPG savaşçıları Yasin Hisen (Delil Şedade) ve Hisen Fethi’nin (Orkeş Heseke) cenazelerini almak üzere Şehit Aileleri Meclisi önünde toplandı.

Halk, cenazeleri aldıktan sonra Dawidiye köyünde bulunan Şehit Dijwar Şehitliği’ne doğru yola koyuldu. Şehitlikte düzenlene törende YPG Genel ilişkiler Bürosu Üyesi Serewan Çaçan konuşma yaptı.

Çaçan, iki savaşçının özgürlük yolunu işaret ettiklerini ve halkın kanı üzerinden pazarlık yapan karanlık güçlere karşı canlarını feda ettiklerini söyledi. 

'ZAFER KESİNLİKLE BİZİM OLACAK'

Törende Şehit Aileleri Meclisi adına Salih Fatime ise şunları ifade etti: "Halkımız özgürlük yolunu tanıdı ve asla bu yoldan vazgeçmeyecek. Şehitlerimiz Reber Apo’nun öğrencileridir. Önderliğin felsefesinden yola çıktılar ve özgürlüğün anlamını tanıdılar. Bu yüzden kesinlikle zafer bizim olacaktır.”

Hisen El-Ebdo da Demokratik Özerklik Yönetimi adına ailelere başsağlığı diledi. El-Ebdo, "Egit ve Mazlumlar'a söz verdik; bugün de Delil ve Orkeş’e sözümüzü yeniliyoruz, özgür bir toplum yaratıncaya dek onların çizgisinde yürüyeceğiz" dedi.

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi İlham Bekir, konuşmaların ardından şehadet belgelerini okuyup ailelere teslim etti.

Törenin sonunda özgürlük savaşçıları slogan ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.