‘İşgalci Türk devleti ve SUK çetelerini topraklarımızdan söküp atacağız’

Brusk Türkmeni ve Minbic Askeri Meclisi savaşçısı Agit Türkmeni bugüne kadar en büyük amaçlarının tüm Suriye haklarının eşit, özgür bir şekilde bir arada yaşamasını sağlamak olduğunu ve bunun için de mücadele ettiklerini belirtti.

Türk devleti ve Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK) çetelerinin Minbic ve Bab çevresinde artan saldırılarına karşı en ön cephede direnen Türkmen savaşçılar ANF’ye konuştu.

Savaşçılar Brusk Türkmeni ve Agit Türkmeni, Kürtlerin, Arapların, Süryanilerin, Asurilerin ve Türkmenlerin kendi dilleri, kendi bayrakları ile birlikte yaşayabilecekleri demokratik bir Suriye inşa etmek için her alanda yoğun bir mücadele içinde olduklarını kaydetti.

‘TÜRK DEVLETİ VE SUK ÇETELERİ ORTAK YAŞAM İRADESİNE SALDIRIYOR’

Minbic’i özgürleştirme hamlesinin ortak ve özgür yaşam hamlesi olduğunu ifade eden Minbic Askeri Meclis savaşçısı Agit Türkmeni, büyük bedeller sonucu Minbic’in özgürleştirildiğini belirtti.

Minbic Askeri Meclisi olarak halklar arasında köprü olmak istediklerini belirten Agit Türkmeni, “Biz tüm halkların ortak ve eşit bir şekilde yaşamasını savunuyor ve istiyoruz” diye konuştu. Agit Türkmeni, Türk devletinin ve SUK çetelerinin Minbic’e yönelik saldırıları karşısında sessiz kalmayacaklarını ifade etti.

Hedeflerinin tüm Suriye topraklarını DAİŞ ve SUK çetelerinden temizlemek olduğunu söyleyen Agit Türkmeni, Türk devletini de işgal ettiği topraklardan söküp atmanının devrimci ve özgürlükçü halk güçlerinin boynunun borcu olduğunu vurguladı.

Tüm Türkmen halkına özellikle de Türkmen gençliğine seslenen Agit Türkmeni, Minbic Askeri Meclisi çatısı altında yer almaları ve Bab ve Minbic başta olmak üzere işgal altında olan tüm Suriye topraklarının özgürleştirilmesi çağrısında bulundu.

‘TÜRKMENLERİN KATİLİ TÜRKİYE VE DESTEKLEDİĞİ DAİŞ VE SUK ÇETELERİDİR’

Minbic Askeri Meclisi savaşçısı Agit Türkmeni, Türk devletinin son günlerde Minbic’e yönelik saldırılarını artırdığına dikkat çekerek şöyle devam etti:

“Türk devleti, Türkmenlere değil, SUK’a bağlı ve Türkmen kisvesi altında olan Sultan Murat Tugayı, Liwa Hemze, Feyleq Şam, Feylaq 16, DAİŞ, El Nusra, Ehrar El Şam gibi çetelere yardım ediyor. AKP/Erdoğan savaşın başından bu yana bu çete gruplarına tırlar dolusu silah gönderdi. Bugün de hala gönderiyor.

AKP/Erdoğan’ın Suriye’deki Türkmenlere yardım adı altında gönderdiği askeri ve lojistik destek Minbic’te, Minbic Askeri Meclisi savaşçıları tarafından ele geçirilmişti. Türk devleti bugün açıktan bu çetelere silah, cephane ve lojistik sağlıyor.

Ve bu gruplar birçok uluslararası güç tarafından radikal islamcı olarak adlandırılıyor. Ancak uluslararası güçler bu durum karşısında sessiz kalıyor. Türk devleti havadan ve karadan savaşçılarımıza, halkımıza ve topraklarımıza saldırıyor. Buna paralel olarak SUK çeteleri ve DAİŞ çeteleri de Minbic’e saldırıyor.”

‘SULTAN MURAT TUGAYI VE VB. ÇETE GRUPLARI TÜRKMENLERİ SAVUNMUYOR’

Bab Askeri Meclisi savaşçısı Brusk Türkmeni, AKP/Erdoğan güdümünde olan ve bizzat Türk MİT’i tarafından kurulan ve yönetilen Sultan Murat Tugayı, Liwa Hemze, Suriye Türkmen Cephesi gibi grupların Türkmenleri savunmadığını söyledi.

Söz konusu bu grupların bugüne kadar kendilerine biat etmeyen birçok Türkmenin başını kestiğini kaydeden Brusk Türkmeni, birçok Türkmen’in de bu gruplar tarafından sürgün edildiğini ve işkencelerden geçirildiğini ifade etti.

Bab bölgesi Türkmenleri olduklarını belirten Brusk Türkmeni, Türk devletinin bugüne kadar Suriyeli Türkmenlere herhangi bir yardım yapmadığının altını çizerek, Türkmen halkına çağrıda bulundu.

TÜRKMEN HALKINA ÇAĞRI

Bab Askeri Meclisi savaşçısı Brusk Türkmeni, Türk devleti ve destekli SUK çetelerine, DAİŞ çetelerine karşı Minbic’te ve Şehba genelinde tarihi bir direniş ortaya konulduğuna dikkat çekti.

Türk devletinin ve SUK çetelerinin Bab ve Minbic’e yönelik saldırıları ile esas olarak hem halkların ortak mücadelesini hem ortak yaşam iradesini yok etmeyi hedeflediğini söyleyen Brusk Türkmeni, Türkmen halkını Türk devletinin işgal ve saldırılarına karşı daha aktif bir rol almaya çağırdı.

Minbic Askeri Meclisi ve Bab Askeri Meclisi savaşçıları Agit Türkmeni ve Brusk Türkmeni Türkmen gençliği de özgürlükçü halk güçlerinin saflarına katılarak devrim mücadelesini ve direnişi büyütmeye çağırdı.