GÖRÜNTÜLÜ

Kakailerden HDP’ye destek

Kakailer: HDP Eş Başkanlarını ve vekilleri tutuklayarak Kürtleri yıldıracağını sanan Erdoğan yanılıyor, Kürtler dört parça Kürdistan’da siyasetçilerine sahip çıkacaktır.

AKP / Saray’ın HDP’ye yönelik yürüttüğü siyasi soykırım operasyonlarına bir tepki de Güney Kürdistan’da yaşayan Kakailerden geldi.

Mamosta Yusuf, Hawre Tayip ve İmam Davut, HDP’ye yönelik AKP / Saray tarafından yapılan siyasi soykırım operasyonlarına tepki gösterdi.

Türkiye tarihinde 1920’lerden bu yana Kürtlere karşı soykırım siyasetini uyguladığını söyleyen Mamoste Yusuf şunları ifade etti: “Buradan Güney Kürdistan hükümetine ve siyasi partilere çağrıda bulunuyorum Selahattin Demirtaş ve parlamenterlerini tutuklanmalarının ardından Kürtler daha fazla birlik olmalıdır. Tek güç halinden bu soykırımcı politikalara karşı birlikte hareket etmelidirler. Maalesef Türkiye hiçbir zaman barıştan yana olmadı. Kürtler birlikte Erdoğan’ı düşürmelidir. Erdoğan’ın düşmesi demek Osmanlı devletinin tekrar düşmesi demektir.”

Kürtlere karşı Türkiye’nin yürüttüğü soykırımcı siyasetin Osmanlı devletinin eskiden Kürtlere karşı yürüttüğü siyasetin devamı olduğunu söyleyen Hawre Tayip ise, “Erdoğan’ın bu politikaları başarıya ulaşamayacaktır. Çünkü Kürtler eski Kürtler değil. Türk askerlerinin Başika’da Musul’u özgürleştirmek için bulunmuyor. Amaçları yine Şengal’de katliamı yapmaktır. Kürtlerin yenmek ve birlikteliklerini düşürmek onlar için boş bir hayalden ibarettir. Kürtler bugün hiç olmadığı kadar güçlüdür. Ne Erdoğan, ne de tüm AKP bunu başaramayacaktır” diye konuştu.

“Biz Kakailer olarak kanımızın son damlasına kadar HDP’lilerin yanındayız” diye konuşan İmam Davut da şöyle devam etti: “40 milyonluk Kürt halkını tutuklayarak sorun bitmeyecektir. Demirtaş ve diğer vekilleri tutuklayarak bu sorunu daha da derinleştirmiştir. Biz Kakai halkı olarak Demirtaş ve vekilleri bırakana kadar bu eylemlerimiz sürdüreceğiz.”

...