Kandil’den ‘7’den 70’e Efrîn’in yanındayız’ mesajı

Kandil halkı, Türk devleti ve bağlı çete gruplarının Efrîn’e saldırılarını kınadı.

ANF’ye konuşan Kandil halkı, Türk devletinin Şehba ve Efrîn Kantonuna yönelik işgal girişimini kınadı.

Kandilli Eyşe Nebi kendilerinin de göçmenlik yaşamak zorunda kaldığını dile getirerek bu acıları Kürt halkına reva görenlere karşı en sert cevabın verilmesi gerektiğini söyledi. Nebi, Efrîn Kantonu’nun savunulmasının dört parça Kürdistan’ın görevi olduğun dile getirerek; “Günlerdir sömürgecilerin topları genç yaşlı demeden insanlarımızı öldürüyor. Buna en sert şekilde cevap verilmeli ve Kürtler bu zulümden kurtarılmalıdır. Türk devletinin bu saldırısını lanetliyorum” dedi.

Saldırılara karşı Kürt halkının ortak refleksleri olması gerektiğini dile getiren Cemile Eziz de dört bir yandan yapılan saldırıların en büyük haksızlık olduğunu belirtti.

Her taraftan Kürtlerin saldırıya uğradığını, bundan büyük haksızlığın olmayacağını da vurgulayan Eziz şöyle konuştu: “Efrîn kendi halinde bir Kürt kenti insanlara bu zulüm reva görülüyor. Bunu kınıyorum. Dört parça Kürdistan bunun karşısında sesiz kalmamalı birlik içinde buna cevap vermeliyiz.”

Sivil insanların dünyanın gözü önünde saldırıya uğramasının kabul edilemez olduğunu dile getire İbrahim Muhamed de “Bu vicdansızlık karşısında çok rahatsızım. Bu saldırıyı kabul edemeyiz. Hiçbir Kürdün böyle bir şey karşısında tek bırakılmamalı. Kürdistan tüm yol ve yöntemlerle bu saldırılara cevap verilmelidir” diye konuştu.

Qendilli gençlerden Zana Selim ise Türk devletinin saldırılarının yalnızca Efrîn’e dönük olmadığına dikkat çekerek şunları dile getirdi: “Rojava’ya dönük işgalcilerin bu saldırısı son derece tehlikelidir. Bu saldırıları en sert biçimde kınıyorum. Türk devleti kurulduğu günden beri tüm Kürtlerin ortak düşmanı olmuştur. Bu devlet bize kin güdüyor. Türk devleti diyor ki, Kürt olmasın yok olsun ama bizim irademiz onların sözlerinden çok daha fazla kuvvetlidir.”

Dilvin ve Dina adlı çocuklar da kameralarımıza, yurt sevgisi ve Kürdistan’ın güzelliklerine dönük şiir okuyarak Efrîli çocuklara armağan etti.

Efrîn’e yönelik geçekleşen bu saldırıların faşist zihniyetin bir ürünü olduğunu belirten Amanc Resul da saldırlar karşısında rahatsızlıklarını dile getirdi. Bir yıldan bu yana süreklileşen saldırıları kınayan Resul, “Kandil halkı olarak Efrîn’de direniş gösteren tüm halkımızla dayanışma içerisinde olduğumuzu söylüyoruz” dedi.