Kayyum halkın araçlarını polise, bahçesini müftüye peşkeş çekti

Kerboran Belediyesi'ni işgal eden kayyum, belediyeye ait araçları emniyete hibe ederken, belediyenin bahçesini de İlçe Müftülüğüne verdi.

Kerboran (Dargeçit) Belediyesi Eş Başkanı Zeynep Sipçik, tutuklanarak cezaevine gönderilirken, belediyeye de 11 Eylül günü Kaymakam Mehmet Yaşar Yeşiltaş kayyum olarak atandı. Yeşiltaş'ın kayyum olarak atandıktan sonra ilk icraatı seçilmiş belediye eş başkanları tarafından kullanılan iki otomobili polisin hizmetine sunmak oldu. Kayyum Yeşiltaş, belediye binasına ait bahçeyi de imara açarak İlçe Müftülüğüne peşkeş çekmeye hazırlanıyor.  

ARAÇLAR YASA DIŞI YOLDAN PLAKALARI DEĞİŞTİRİLEREK  POLİSE DEVREDİLDİ

Belediyeyi ele geçirdikten sonra seçilmiş belediye eş başkanlarının tüm çalışmalarını durduran kayyumun tek hizmeti, emniyet ve müftülüğe yönelik oldu. Halkın iradesi ile seçilmiş belediye eş başkanları tarafından kullanılan, 47 LG 990 Passat marka ve 47 LE 700 Toyota marka iki aracı polise veren kayyum, plakaları da resmi olmayan yoldan değiştirdi. Plakaları değiştirilen araçlar Kerboran'da polis güçleri tarafından kullanılıyor.  

BELEDİYE BAHÇESİ MÜFTÜYE VERİLİYOR

DBP'li belediye eş başkanları döneminde müftülük tarafından gasp edilmesi girişimi eş başkanlar ve halkın tepkisi ile engellenen belediye bahçesi, kayyum ile birlikte müftülüğe peşkeş çekiliyor. Kayyum tarafından imara açılan ve ifraz çalışmaları tamamlanan belediye binasına ait bahçe de müftüye devredilecek.

HALK TEPKİLİ

Halka ait araç ve mülkün kayyum eliyle peşkeş çekilmesi Kerboran halkının tepkisine neden oluyor. Halk, kayyumun belediyenin halka yönelik çalışmalarını durdurarak iktidara bağlı kurumların hizmet aracına dönüştürüldüğünü belirtiyor.
Kerboran halkından M.D. kayyumun iradelerine el koymakla yetinmediğini, şimdi de halka ait mülklere ve araçlara el koyduğunu söyledi. Kayyumu tanımadıklarını ve iradelerinin gasp edilmesine karşı mücadele edeceklerini belirten M.D, "Direneceğiz" dedi.
L.K. ise kadınlar olarak kayyumun icraatlarından duydukları rahatsızlığı dile getirerek, "Kadın eş başkanımız tutuklandı, aracı polise veriliyor, belediye bahçesi kayyum tarafından müftüye veriliyor. Bu zulüm ve hukuksuzluk yanlarına kâr kalmaz" diye konuştu.