Kayyumun HPG cenazelerine tahammülsüzlüğü

Amed Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Cumali Atilla, mezarlıklara dahi müdahale ederek, HPG'lilerin cenazeleri için cenaze aracının gönderilmemesi talimatı verdi.

Amed Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın tutuklanması ardından belediyeye atanan kayyım Cumali Atilla'nın bölgeye yönelik icraatları devam ediyor. Bağlar ilçesinde bulunan Yeniköy Mezarlığı'nda HPG ve YPS'lilere ayrılan bölüme siviller de defnedilmeye başlandı. Yine Amed Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze araçları, son dönemde yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren HPG’lilerin cenazeleri için verilmiyor. MEYADER Amed Eşbaşkanı Ayşe Dicle, belediyeye atanan kayyumun icraatlarının insanlık dışı olduğunu belirterek, cenaze aracının insanların hangi düşüncede olduğuna bakılmaksızın verilmesi gerektiğini kaydetti.

Dicle, dün Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan alınan ve Bingöl'ün Karlıova ilçesinin Çatak köyünde defnetmek üzere yola çıkarılmak istenilen HPG'linin cenazesi için araç verilmediği için ailenin cenazeyi minibüsün üzerine koyarak götürmek zorunda kaldığını aktardı. Bunun bir suç olduğunun altını çizen Dicle, Amed Büyükşehir Belediyesi'ne atanan kayyum Atilla'nın HPG'lilerin cenazelerine tahammül etmediğini söyledi. 

GEREKİRSE NÖBET TUTULMALI

MEYADER Eşbaşkanı Hasan Pençe ise, 40 yıldır bu ülkede savaşın sürdürüldüğünü ifade ederek, “Cenaze aracı ve mezarlık halkındır. Polis ya da kayyum bunu engelleyemez. Aileler cenaze aracı istiyor polis 'gönderemeyiz' diyorlar. Bu psikolojik bir savaştır” dedi. Kayyumun uygulamalarına karşı halkın sessiz kalmamasını isteyen Pençe, şunları aktardı “Halkımız duyarlı olsun. Orası şehitlerimize ait mezarlıktır. Sivil yurttaşlarımız da bunu kayyuma diyebilmelidir. Halkımız gerekirse nöbet tutmalı. Bu yapılan vahşet dünyanın hiçbir yerinde yok. Mezarlıkta cenaze aracıda halkındır. Onun vermeme gibi bir durumu yoktur.”