KCK: 15 Ağustos devrim içinde devrimler yarattı

15 Ağustos Atılımı’nın 33. yıldönümünü kutlayan KCK, “15 Ağustos Hamlesi 33 yıldır devrim içinde devrimler yaratarak Kürdistan'ı özgür ve demokratik yaşamın ocağı haline getirmiştir” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, yaptığı yazılı açıklama ile 15 Ağustos Atılımı’nın 33. yıldönümünü kutladı. KCK açıklamasında,’Yok oluşun eşiğine getirilen Kürt halkını dirilten ve diriliş devrimini gerçekleştiren 15 Ağustos gerilla hamlesinin büyük komutanı Agit şahsında bütün şehitleri minnet ve saygıyla anıyoruz’ denildi. KCK, 15 Ağustos hamlesini gerçekleştiren ve 33 yıldır bu hamlenin başarıyla sürmesini sağlayan tüm şehitlerin özlemini gerçekleştireceği sözünü yineledi. KCK, “Özyönetim direnişlerinin Egid’i olan komutan Çîyager’i ve tüm özyönetim şehitlerini bu direnişin yıldönümünde saygıyla ve minnetle anıyor; onların özlemi olan özgürlük, demokrasi ve sosyalist devrimi muhteşem bir biçimde sonlandıracağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

“12 Eylül 1980’de faşist darbe gerçekleştiren cunta, Kürt soykırımını tamamlamak için PKK'nin kökünü kazıma saldırısı yürütmüştür” denilen açıklamada, “Faşist cuntanın 1982 anayasası ile soykırımcı bir sistem kurdum dediği bir zamanda gerçekleşen 15 Ağustos Hamlesi, 12 Eylül faşizminin tüm amaçlarını yerle bir etmiştir. PKK 15 Ağustos Hamlesiyle koşullar ne kadar zor olursa olsun özgürlük mücadelesini geliştirip Kürt halkını özgürleştirme iradesi ve kararlılığını ortaya koymuştur. Büyük komutan Agit, Önder Apo'nun büyük çabalarını 15 Ağustos Hamlesiyle taçlandırarak sadece Kürdistan tarihini değil, Ortadoğu tarihini değiştiren bir komutan olarak tarihe geçmiştir” ifadelerine yer verildi.

HEDEFLERİN ÇOĞU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KCK açıklamasında şu hususlara da dikkat çekildi: "15 Ağustos Hamlesi 33 yılda önüne koyduğu hedeflerin çoğunluğunu gerçekleştirmiştir. Ulusal devrim, demokratik devrim, siyasal devrim, sosyal ve kültürel devrim, duygu devrimi gerçekleştirerek Kürtleri özgürlüğü için savaşan bir halk haline getirmiştir. 15 Ağustos gerilla hamlesi 33 yıldır büyük başarılarla Kürt halkını tüm Ortadoğu'da halklarını özgürleştirmede öncü güç olacak bir halk haline getirmiştir.

Bugün gerilla Kürdistan'ın dört parçasının tüm dağlarında, vadilerinde, ovalarında, şehirlerinde üslenmişse, sömürgeci güçler ve bölge gericiliğine karşı direniyorsa, bu, 15 Ağustos hamlesinin hedefine ulaştığının ve büyük başarılar gösterdiğinin kanıtıdır. En ağır saldırılara rağmen gerilla ve halkımız direnişi sürdürüyorsa, bu, 15 Ağustos Hamlesinin ve bunun gerçekleştirdiği ruhun yenilmez olmasındandır. Bugün Kürt Özgürlük Hareketi Ortadoğu'da ve dünyada dikkate alınan iradeli ve örgütlü bir askeri ve siyasi güç konumundaysa, bu, 15 Ağustos hamlesinin amaçlarına ulaştığını ve büyük başarılar kazandığının ifadesi olmaktadır. 15 Ağustos Hamlesi kadın ordulaşmasını da yaratarak tüm Ortadoğu demokratik devriminin ve büyük devrimci dönüşümün gücü haline gelmiştir.

15 Ağustos Hamlesi bugün sadece Kürdistan'ın devrim gücü değil, tüm halkların gücü olarak Ortadoğu demokratik devriminin öz savunma gücünü yaratmış durumdadır. Sadece Kürt gençleriyle değil, Arap, Süryani, Türk ve tüm dünyadan katılan savaşçılarla Ortadoğu'da enternasyonal devrimci bir mücadele verilmektedir. 15 Ağustos Hamlesinin böyle bir askeri ve siyasi güce ulaşması, gelecek yıllarda daha büyük başarılar kazanılacağının müjdesi olmaktadır.

15 Ağustos Hamlesinin 33 yılda yenilmemesi, 33 yılda karşı devrimci ve soykırımcı güçleri yenilgiye uğratması, çok büyük başarıların temelini yaratmış bulunmaktadır. 33 yıldır kesintisiz devrim mücadelesi vermek, Kürdistan'ın ve Ortadoğu'nun devrim ocağı haline getirilmesi demektir. Yaratılan bu devrim ocağı, tüm Ortadoğu halklarının özgürlük mücadelesini tutuşturarak mutlaka demokratik Ortadoğu'yu yaratacaktır. Ortadoğu yeniden insanlık için demokratik uygarlığın merkezi haline getirilecektir.

ORTADOĞU’DA DEVRİMLER ÇAĞININ ÖNÜ AÇILMIŞTIR

15 Ağustos Hamlesi 33 yıldır devrim içinde devrimler yaratarak Kürdistan'ı özgür ve demokratik yaşamın ocağı haline getirmiştir. Bu durum, 15 Ağustos’un amaçlarını aşan büyük devrimler yapılması imkanını doğurmuştur. Bu nedenle artık demokratik Ortadoğu devriminden sadece teorik olarak söz etmiyoruz; Rojava’da olduğu gibi bu devrimin pratikleştiğini görüyoruz. Ortadoğu'da devrimler çağının önü açılmıştır. 15 Ağustos 33 yıldır yarattığı değerler ve birikimle Ortadoğu'da başlayan devrimler çağını insanlığı da özgür ve demokratik yaşama kavuşturacak büyük devrimler çağına taşıyacaktır. 15 Ağustos Hamlesi artık Kürdistan sınırlarını aşarak büyük bir güce ve ufka kavuşmuştur.”

ORTADOĞU’YU İNSANLIĞI KURTULUŞ COĞRAFYASI HALİNE GETİRELİM

KCK açıklaması, “AKP faşizmi Ortadoğu gericiliğinin merkezi ve karşı devrimci güç olarak bu devrim ocağını söndürüp devrimin tüm Ortadoğu'ya yayılmasını önleme çabası içine girse de bunu başaramayacaktır. Bu devrim ateşi, rüzgarı AKP iktidarını silip süpürecek, Türkiye'yi de Ortadoğu'yu da devrimci hamlesinin önemli merkezlerinden biri haline getirecektir. Bu da tüm Ortadoğu'nun özgür ve demokratik yaşama kavuşmasını yakınlaştıracaktır.

33 yıldır devrimleri daha da geliştirip derinleştirerek halkımızın ve Ortadoğu halklarının özgür ve demokratik yaşamını yakınlaştıran tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet ve saygıyla anarken; halkımızı ve halklarımızı faşizme ve tüm karşı devrimci güçlere karşı direnmeye, Ortadoğu'yu insanlığın kurtuluş coğrafyası haline getirmeye çağırıyoruz” diye son buldu.