KCK: 4 Nisan Amara başta olmak üzere her yerde kutlanmalı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan’ı kutladı. KCK açıklamasında, ‘’Bu doğumu özgür ve demokratik Kürdistan’la taçlandıracağımız sözünü bir kez daha veriyoruz’’ denildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ömrünü Kürt halkının özgürlüğüne adadığını belirten KCK, ‘’Kürt halkı da Önder Apo’nun Kürt’ü bugünkü düzeye getirmesi nedeniyle 4 Nisan’ı Kürt’ün yeniden doğuşu olarak kutlamaktadır’’ dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı tarafından yayımlanan 4 Nisan mesajı şöyle:

Kürt halkını soykırım girdabından çıkaran, özgürlüğü için mücadele eden bir halk haline getiren Önder Apo'nun doğum gününü Önder Apo'ya ve başta Kürt kadınları olmak üzere tüm Kürt halkına kutluyor; bu doğumu özgür ve demokratik Kürdistan’la taçlandıracağımız sözünü bir kez daha veriyoruz.

Önder Apo her zaman anasının ve Kürdistan'ın hayırlı evladı olma sorumluluğuyla hareket etmiştir. Önder Apo bu dünyaya gelmenin hakkını veren ender kişiliklerden biri olarak tarihe geçecektir. Önder Apo, tüm ömrünü Kürt halkının kendini var edecek bilinç, örgüt ve mücadeleyi geliştirmesine vermiştir. Yaşamının her anında Kürt’ün özgür ve demokratik yaşamını kazanması için olağanüstü bir çaba ve mücadele içinde olmuştur. Bu çaba ve mücadelenin sonucu bugün Kürt halkı özgürlüğü için savaşan bir halk haline gelmiştir. Bugün Ortadoğu'da özgür ve demokratik yaşam tutkusu en yüksek olan halk Kürtlerdir. Kürt halkını böyle bir düzeye getirdiği için Önder Apo'nun doğumu Kürt’ün yeniden doğuşu olmuştur. Kürt halkı da Önder Apo’nun Kürt’ü bugünkü düzeye getirmesi nedeniyle 4 Nisan’ı Kürt’ün yeniden doğuşu olarak kutlamaktadır.

1970’li yılların başında soykırımın eşiğine getirilen Kürtler, Önder Apo'nun Kawa gibi tarih sahnesine çıkmasıyla birlikte yeniden yaşama gözlerini açmıştır. Önder Apo Kürt’ün yaşama yeniden gözünü açmasını sağladığı gibi, Kürt kadını şahsında tüm kadınların da yaşama gözünü açmasını sağlamıştır. Bu nedenle Önder Apo'ya en başta da kadınlar sahip çıkmakta, Önder Apo’nun özgürlüğünü kadın özgürlüğü olarak görüp mücadelenin en önünde yer almaktadırlar.

Önder Apo'nun doğum gününü kutlamak Kürt halkı ve kadınlar için kendi doğumlarını kutlamaktır. Soykırıma uğratılmak istenen Kürt halkının ve Kürt kadınının var olma bilincine varması özgür ve demokratik yaşam mücadelesinin yükselişini beraberinde getirmiştir. Önder Apo'nun doğuşunun Kürtler ve kadınlar için ne anlama geldiği bilincine varıldığında, bu bilinç mutlaka Kürt halkını kadın özgürlük çizgisinde özgür ve demokratik yaşama kavuşturacaktır. Bu temelde Önder Apo'nun doğuşunun Kürtlere ve kadınlara kazandırdığı değerleri görerek bu doğum gününü başta Amara olmak üzere her yerde kutlamaya çağırıyoruz.