KCK: Delal Amed'in şehadeti 40. yıl mücadele andı olacaktır

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Delal Amed, Azê Malazgirt ve diğer Besta şehitlerinin 40. Yıl PKK mücadelesinin manifestosu olduklarını belirtti. KCK, 'Şehitlerin anılarını özgür Kürdistan’da yaşatacağız' dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Delal Amed ve Besta şehitlerinin anısında yazılı bir açıklama yayınladı.

KCK açıklamasında, HPG komutanlığında yer alan YJA Star komutanı olan Delal Amed ve Azê Malazgirt 11 gerillayla birlikte Besta’da yaşanan çatışmalarda şehit düşmüşlerdir. Delal Amed ve şehit düşen tüm gerillaları minnet ve saygıyla anıyor, onların anıları ve özlemlerini özgür Kürdistan’da yaşatacağımız sözünü bir kez daha yineliyoruz’’ denildi.

’40. YIL PKK MÜCADELESİNİN MANİFESTOSU’

‘’Besta şehitleri onlarca yıldır verdiğimiz on binlerce şehitlerimizin son halkası olmuşlardır’’ vurgusunda bulunan KCK, ‘’Şehitler her zaman mücadele dönemlerini birbirine bağlayan halkalar olmuşlardır. Delal Amed ve Azê Malazgirt ile 11 şehit 40. Yıl PKK mücadelesinin manifestosu olmuşlardır. PKK’nin 40. Yılında onların özgürlük ruhu ve tutkusuyla mücadele yükseltilerek özgür Kürdistan ve demokratik Ortadoğu’yu gerçekleştirmede önemli bir hamle yapılacaktır. Büyük komutan Delal Amed’in şehadeti PKK’nin 40. Yılında özgürlük mücadelemizin andı olacaktır’’ dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

‘’Kürt Özgürlük Hareketi’nde yaşanan her şehadet özgürlük mücadelesine yeni değerler katmakta, mücadeleyi yenilmez kılmaktadır. Eğer her türlü ağır saldırı karşısında özgürlük mücadelesi yenilmiyor, her zorluktan daha da güçlenerek çıkıyorsa; bunu sağlatan, ölümsüz şehitlerimizdir. Delal Amed ölümsüz fedai bir komutandı. Özgürlük mücadelesinin yenilmezliğini daha da güçlendirmiştir.

‘DELAL AMED VE ŞEHİTLERİMİZİN ÖZGÜR KÜRDİSTAN TUTKUSU GERÇEKLEŞECEKTİR’

Delal Amed Kürt Özgürlük Hareketi’nin gerçekleştirdiği kadın özgürlük devriminin sembollerindendir. HPG ve YJA Star komutanı olması, PKK ve PAJK Yürütme Komitesinde yer alması, Kürdistan’da gerçekleştirilen demokratik devrim, sosyal devrim, kültür devriminin yarattığı halk gerçekliğinin karakterini ortaya koymaktadır. Kadın özgürlükçü demokratik devrim Delal Amed gibi komutanları ve büyük devrimcileri ortaya çıkarmıştır. Delal Amed’in şehadeti bu büyük devrimcinin izinde yürüyen binlerce genç kadını özgürlük mücadelesine katacaktır. Kürdistan’da Delal Amed gibi komutan ve devrimcilerin yetişeceği halk gerçekliği yaratılmıştır. Bu halkın evlatlarının özgürlük mücadelesinin önüne hiçbir güç geçemeyecek, Delal Amed ve şehitlerimizin özgürlük tutkusu Kürdistan’ı özgürleştirip Ortadoğu’yu demokratikleştirecektir.

Önder Apo’nun 1973 yılında başlattığı devrimci yürüyüş 1978’de partileşmiş, 1990’lı yıllarda halklaşmış, uluslararası komploya karşı mücadele içinde örgütlü Demokratik Ulus gerçeğine ulaşarak Ortadoğu halklarının devrimci gücü haline gelmiştir. Önümüzdeki yıllarda komutan Delal Amed’in özgürlük tutkusu ve tüm şehitlerimizin özgürlük ruhuyla şehitlerimizin özlemi olan özgür Kürdistan, özgür Önderlik, özgür yaşam gerçekleştirilecektir.