KCK: Provokatif ve kışkırtıcı açıklamalar dikkate alınmamalı

KCK Dış İlişkiler Komitesi, “Kamuoyuna yansıtılan yanlış haberlere hiçbir siyasi güç inanmamalı; yapılacak provokasyonlar ve kışkırtmalar konusunda duyarlı olmalıdır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCK Dış İlişkiler Komitesi, Ortadoğu genelinde olduğu gibi Irak’ta da sorunların tam çözüme kavuşmadığını ve istikrarın sağlanmadığını belirtti. Bu ortamda birçok provokasyonun yapıldığını, özel savaş amaçlı yanlış haberlerin yayınlandığını vurgulayan KCK Dış İlişkiler Komitesi açıklaması şöyle:

“Ortadoğu genelinde olduğu gibi Irak'ta da sorunlar tam çözüme kavuşmuş ve istikrar sağlanmış değildir. Bu ortamda birçok provokasyon yapılmakta, özel savaş amaçlı yanlış haberler yayınlanmaktadır. Buna bir örnek de Irak'ta Arap halkıyla Kürtleri karşı karşıya getirmek isteyen Türkiye ve Türkiye'ye bağlı güçlerin yaydıkları yalan haberlerdir. Bağdat’ta mecliste konuşma yapan bir Türkmen milletvekili, HPG Genel Komutanlığının ‘Bağdat’ta bombalar patlatırız’ açıklaması yaptığı yalanını dillendirmiştir. HPG komutanlığının bu yönlü bir açıklaması olmadığı gibi, Özgürlük Hareketi halklar arası bir savaşın ne başlatıcısı olabilir ne de böyle bir savaş içinde yer alır.

Özgürlük Hareketi olarak Irak'ta var olan sorunların siyasi görüşmelerle çözümünden yanayız. Gerilimleri tırmandırma ve çatışma halkların çıkarına değildir. Hareketimizin halklar arası bir çatışmanın tarafı olması da mümkün değildir. Kürt Özgürlük Hareketi’nin halkımıza saldırı karşısında öz savunma dışında herhangi bir politikası ve yönelimi olamaz.

HPG Genel Komutanı Murat Karayılan arkadaşımız, Türkiye Başurê Kurdîstan’a saldırırsa halkımızı savunuruz açıklaması yapmıştır. Bunun dışında HPG komutanlığının herhangi bir açıklaması olmamıştır. Zaten Türk devletiyle Kürt Özgürlük Güçleri her gün savaş içindedir. Başurê Kurdîstan’ın işgaliyse bu savaşı yaygınlaştıracaktır. Türkiye'nin işbirlikçi çevreleri bu açıklamadan rahatsız olmuş olacaklar ki Kürt Özgürlük Hareketi’yle Arap halkını ve Irak merkezi hükümetini karşı karşıya getirmek amaçlanmaktadır. Böylece Türkiye'ye işgal zemini hazırlanmak istenmektedir.

Kürt halkı ve Irak halkları bilmelidir ki, Kürt Özgürlük Hareketi halkların kardeşliği ve özgürlüğü temelinde sorunların çözümünden yanadır. Bunun dışında bir siyasi amacı ve ajandası yoktur. Bu açıdan Özgürlük Hareketimiz gerilimlerin tırmandırılmasından, çatışmalardan ve savaştan yana değildir. Sorunların müzakere ve siyasi yollarla çözüleceğine inanmaktadır. Özgürlük Hareketimiz, halkların kardeşliği temelinde özgür ve demokratik yaşamı barış ve istikrarın temeli olarak görmektedir. Bu açıdan Özgürlük Hareketimize ve halkımıza bulundukları yerde saldırılmadıkça özgürlük güçlerinin dostça yaklaşım ve ilişkiler dışında bir tutumu olamaz. Bu açıdan kamuoyuna yansıtılan yanlış haberlere hiçbir siyasi güç inanmamalı; yapılacak provokasyonlar ve kışkırtmalar konusunda duyarlı olmalıdır.”