KDP Hacı Özen'i Türk devletine mi teslim edecek?

Şengal'e yönelik saldırıları protesto ettiği için 7 Mart günü Hewlêr'de gözaltına alınan Hacı Özen’in KDP tarafından Türk devletine teslim edilmek istendiği iddia edildi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) tarafından 7 Mart günü Hewlêr'de gözaltına alınan Kuzey Kürdistanlı Hacı Özen’in Türk devletine teslim edilmek istendiği iddia edildi.

KDP'ye bağlı silahlı güçlerin Şengal'in Xanesor kasabasına yönelik saldırılarını protesto etmek için Hewlêr'de düzenlenen yürüyüşün ardından gözaltına alınan Özen, 6 aydır Hewlêr Genel Asayişi'nden tutuluyor.

Özen'in bulunduğu 4 nolu koğuştan tahliye olan bir yurttaş, Özen'in Cumartesi günü Türkiye'nin Hewlêr Konsolosluğu'na götürüldüğünü ve Türkiye'ye teslim edilmek istendiğini söyledi.

Güvenlik nedeniyle ismini vermek istemeyen bir kişi, "Hacı'yı Cumartesi günü yanımızdan alarak Türk konsolosluğuna götürdüler. Ama o gün resmi tatil olduğu için geri getirip Salı günü tekrar götürüleceğini söyledi. Ben bir gün sonra tahliye oldum. Teslim edildi mi edilmedi mi bilmiyorum" dedi.

Özen'in ailesi ise en son Mayıs ayında görüşmeye gittiklerini ve çocuklarının hala ifadesinin dahi alınmadığını söyledi. Hacı Özen'in 16 metrekarelik bir koğuşta onlarca kişiyle birlikte kaldıklarını kendilerini aktardığını belirten aile bireyleri, çocuklarının kafasında bir yara olduğunu ve tedavisinin dahi yapılmadığını söyledi.

Özen, KDP'ye bağlı silahlı grupların 3 Mart günü Şengal'in Xanesor ilçesine düzenlediği saldırıyı protesto eylemine katıldığı için 7 Mart günü Hewlêr'de gözaltına alınmıştı.