Kerkük'te Banê'ye destek eylemi

Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi ve Yurtsever Genç Kadın Hareketi Kerkük üyeleri, Rojhilat ve Banê halkına destek amacıyla Kerkük'te basın açıklaması yaptı.

Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi (Tevgera Gencanên Welatparez) ile Yurtsever Genç Kadın Hareketi Kerkük üyeleri, Rojhilat ve Banê halkına destek amacıyla Kerkük'te basın açıklaması yaptı. Kerkük'te Kale Bahçesi'nde yapılan basın açıklamasına onlarca genç katıldı. 

Gençler adına basın açıklamasını yapan Hisên Sebah, İran rejiminin yıllardır kolberleri (sınırda ücret karşılığı yük taşımacılığı yapan kişi) katlettiğini ve bunun son örneğinin Banê'de yaşadığını hatırlatarak, "Banê halkımız kolber katliamlarına karşı alanlara çıktıktan sonra faşist İran rejiminin saldırılarına maruz kalmıştır. Banê halkının İran rejiminin bu politikasına karşı başlatmış olduğu serhildan tüm Rojhilat'a yayılarak büyümüştür" dedi. 

İran rejiminin yıllardır Rojhilat halkını açlık ve yoksullukla terbiye etmeye çalıştığını kaydeden Sebah, İran rejiminin katletme, idam ve infazlarına karşı direnişin en meşru hak olduğunu ve yurtsever gençler olarak, bu hakkın destekçisi olduklarını ifade etti. Açıklamanın sonunda Rojhilat gençlerine direnişi büyütme çağrısı yapan Sebah, Kürt gençlerine de bulundukları her yerde Rojhilat halkı için harekete geçme çağrısında bulundu. 

Gençler basın açıklamasının ardından Kale Bahçesi'nden kent merkezine kadar yürüyüş düzenledi. Yürüyüş boyunca sık sık, "Bijî berxwedana Rojhilat", "Başûr, Bakûr, Rojhilat yek armanc û yek xebat" ve "Bijî Serok Apo" sloganları atan gençlere çevredeki yurttaş alkış, araç sürücüleri de kornalarla destek verdi.