Kerkük’te siyasi partilerden gerillalara 15 Ağustos ziyareti

15 Ağustos'un 33. yıldönümü vesilesiyle Güney Kürdistan’ın Kerkük ve Germiyan kentlerindeki siyasi parti kadın ve gençlik örgütleri Kerkük’teki gerillaları ziyaret etti.

15 Ağustos Atılımı’nın 33. yıldönümü vesilesiyle aralarında Tevgara Azadî Eş Başkanı Mihemmed Abdullah, Kerkük Eş Başkanı Rıhan Hamadi ve Kerkük ile Germiyan yöneticilerinin ve kadın ve gençlik örgütlerinin de bulunduğu bir heyet Kerkük’teki gerillaları ziyaret etti.

Heyeti gerilla komutanları Baran Ararat ve Botan Diren’in yanı sıra onlarca gerilla karşıladı. Karşılamadan sonra ise gerilla komutanlarından Baran Ararat ile Tevgera Azadî Eş Başkanı Mihemmed Abdullah ortak bir basın açıklaması yaptı.

15 Ağustos’u kutlayan Ararat, “Komutan Agit’in savaşçıları olarak bugünün anlamını dile getirmeyi önemli buluyoruz. Kürtlerin bütün direnişlerinde sömürgecilere karşı ilk defa komutan Agit önceliğinde kurşun sıkılmıştır. Türk sömürgeciliğini bitirmek için başlatılan bu savaşta yüzlerce arkadaş şehit verdik. Bu da bugünün bayram olarak kutlanmasına neden olmuştur.

Bu kutsal gün vesilesiyle komutan Agit’in savaşçıları olarak hem dört parça Kürdistan’da hem de bütün Ortadoğu halklarını savunmaya hazırız. Zaten açık ortadadır bütün Ortadoğu halklarını savunuyoruz. Bugün Kürt halkı için büyük bir gün oldu. Bugün Kürt halkının ruhen, fikren bir olmaya vesile oldu. Birlikteliğini kurmasına sebep oldu. Bu bayram Kürt ve Kürdistan’da özgürlüğün sonuna kadar garanti altında olacağına neden oldu. Bu temelde bir kez daha diriliş bayramını HPG Kerkük cephesi olarak misafirlerimize kutluyoruz” diye konuştu.

‘HALK SAVUNMA GÜÇLERİNİN BURADA OLMASI BİZLERİ MUTLU EDİYOR’

15 Ağustos’u kutlayan Tevgera Azadî Eş Başkanı Muhammet Abdullah ise şunları söyledi: “Başta Kürt halkının olmak üzere tüm insanlığın onurunu savunan bu devrim, kuşkusuz kahramanlıkla atılan 15 Ağustos’un bir meyvesidir. Bizler halk savunma güçleri gibi hem Kürt halkının Kürt ulusunun hem de bölgedeki tüm halkların savunmasını yapın bir Kürt gücünün varlığından mutluyuz. Bunun için bizler halk savunma gücünün tüm savaşçılarına teşekkürlerimizi sunuyoruz. En zorlu süreçlerde DAİŞ gibi barbar ve Kürdistan sömürgecilerine karşı hem bizi hem vatanımızı savundular.

Günümüzde bazı güçler bağımsızlık referandumu adı altında Kürt toplumunu hem kandırıyor hem de sapma yaşıyorlar. Önder Apo paradigmasıyla sorunun ulusal toplumsal ve dini çözümü için demokratik çözüm ve demokratik ulus temelinde mücadele ediyor. Biz Tevgera Azadî olarak referanduma alternatif olarak Önder Apo’nun demokratik yönetim projesini daha uygun buluyoruz. Bu temelde 15 Ağustos’u tüm halkımıza ve Önder Apo’ya tekrardan kutluyoruz” dedi.