Kerkük’te yeni vali seçilemiyor!

Görevden alınan Kerkük Valisi Necmettin Kerim’in yerine yeni Valinin seçilmesi için İl Genel Meclisi toplanamıyor.

YNK Politbüro üyesi Rıfat Abdullah, Kerkük valisinin seçilmesi için Kerkük il meclisi üyelerini beklediklerini belirtirken, KDP ise yeni Valinin seçilmesi için iki şart öner sürdü.

Kerkük valisi Necmettin Kerim referandumdan kısa süre önce Irak Merkezi hükümeti tarafından görevden alındı.

Görevden alınan valinin yerine yeni valinin seçilmesi için YNK, KDP ve İslami Birlik (Yekgirtu) partisinden oluşan Kerkük İl Meclisinin toplanması gerekir.

Bu konuda bir açıklama yapan YNK Politbüro üyesi Rıfat Abdullah, “Kerkük’e yeni vali atanması için Kerkük İl Meclisi üyelerinin geri dönüşünü bekliyoruz” dedi.

Abdullah, yeni valinin seçilmesi için il meclisini oluşturan üç partinin bir araya gelmesi gerektiğini belirterek, “Bağdat’ın Kerkük’e yeni vali seçilmesiyle alakası yok. Bizler parti olarak Kerkük İl Meclisi’nin yeniden toplanmasını bekliyoruz. Kerkük İl Meclisi ne zaman toplanırsa o zaman yeni vali için karar alırız. Meclis üyelerinin geri dönmesi için KDP ve Yekgitu’dan yardım istedik. Onlar da meclis üyelerinin geri dönmeyeceğini söylemediler” diye konuştu.

KDP adına konuşan Kerkük Kardeşlik Listesi Başkanı Muhammed Kemal ise, toplantının Kerkük dışında yapılmasını ve YNK’nin tüm polisbüro üyelerinin bu konuda karar vermesi gerektiğini söyledi.

Yekgirtu İslami ise toplantı için hazır olduklarını açıkladı.