Kerkük Valisi: Irak parlamentosunun kararını tanımıyoruz

Kerkük Valisi Necmeddin Kerim, Irak parlamentosunun Kerkük’te resmi kurumlar asılan Güney Kürdistan Bölgesi bayrağının indirilmesi yönündeki kararına ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

Necmedîn Kerîm’in açıklamasında, “Kürt parlamenterler, Irak parlamentosunun bu kararına yönelik tavırlarını ortaya koydu. Bizler de bayrağımızın her daim gönderde kalacağına herkesin emin olmasını belirtiyoruz” dedi.

Irak parlamentosunun, Kerkük İl Meclisi’nin aldığı kararı yok sayma hakkı olmadığını belirten Kerim, “Bizler Irak parlamentosunun bu kararını tanımıyoruz. Kerkük İl Meclisi tarafından alınan bir kararın Irak parlamentosu tarafından yok sayılma hakkı yoktur. Anasayada da böyle bir şey yok” diye kaydetti.

Kerkük İl Meclisi geçtiğimiz haftalarda Kerkük’teki resmi kurumlara Irak bayrağının yanında Kürdistan Bölgesi’nin bayrağının da asılmasını kararlaştırmıştı.

Irak parlamentosu ise dün yaptığı oturumda Kürdistan Bölgesi bayrağının indirilmesi kararını almıştı. Irak parlamentosundaki Kürt parlamenterler ise oturumu terk etmişti.