KNK'den Tevgera İslami ile Komala İslami'ye ziyaret

Ulusal birlik görüşmelerinin ikinci tur görüşmelerini sürdüren KNK heyeti, bugün de Tevgera İslami ve Komala İslami partileriyle görüştü.

Ulusal birlik görüşmesinin ikinci tur görüşmelerini sürdüren Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) heyeti, bugün de Hewlêr'de Tevgera İslami ve Komala'ya İslami partilerini ziyaret etti. KNK Konsey üyesi Farûq Cemil ile KNK üyeleri Ferhat Dostki ve Firyad Hîranî'den oluşan KNK heyetinin ilk durağı Tevgera İslami Genel Merkezi oldu.

İslami Hareket Partisi Politbüro sorumlusu Kamil Haci Eli ve Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Ebdullah Werti, Ehmed Germiyani ve Serbaz Xoşnaw tarafından karşılanan heyetin görüşmesi yaklaşık bir saat sürdü. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Tevgera İslami Politbüro Sorumlusu Kamîl Hacî Elî, ulusal birlik çalışmalarını desteklediklerini belirterek, "Ulusal kongrenin toplanması için tüm taraflarla bir araya gelerek görüşlerini ortaya koymalarını KNK’den de bağımsız durmasını istiyoruz” dedi.

KNK heyeti Tevgera İslami'den sonra Komela İslami (İslami Topluluk) Partisi'ni ziyaret etti. KNK heyetinin Komala İslami Partisi Genel Başkanı Elî Bapîr ile yaptığı görüşme basına kapalı bir şekilde yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında söz alan Bapîr, Kürt evinin birliği için her türlü çabayı desteklediklerini söyledi.

KNK'ye bazı önerilerinin olduğunu dile getiren Bapîr, "Ulusal birlik için bizim de parti olarak bazı görüş ve önerilerimiz var. Bunları KNK heyetine de aktardık. Bizler mazlum halkımızın partiler arasında bölünmelerini istemiyoruz. Siyasi görüşlerin olması önemlidir ama ulusal konularda birlik olmamız gerekir. Bizler halkımızın menfaatine olacak her türlü birlik çalışmasına destek vermeye hazırız" ifadelerinde bulundu.

KNK, 9 Ağustos günü Hewlêr'de düzenlediği basın toplantısıyla 21 maddelik ‘Ulusal Birlik Çalışması Prensip ve İlkeleri Belgesi Taslağı’nı kamuoyuyla paylaştıktan sonra ulusal birlik için Kürdistan partileriyle ikinci tur görüşmelerine başlamıştı.