KNK'den Xûrmatû'da ulusal birlik toplantısı

KNK, Güney Kürdistan'da siyasi partilerle yaptığı ulusal birlik görüşmelerinin ardından halk toplantılarına başladı. İlk toplantı ise Xûrmatû'da yapıldı. 

Kürt ulusal birliği için Güney Kürdistan'daki görüşmelerini sürdüren Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) siyasi parti ve güçlere yaptı ziyaretlerin ardından aydın, yazar, akademisyen, kanaat önderi ve toplumsal kesimlerle görüşme turlarına başladı.

KNK Divan üyesi Dr. Kamûran Berwarî ile KNK üyeleri Dr. Yusif Kerkûkî ve Ferhad Dostki'de oluşan KNK heyeti Selahadîn vilayetine bağlı Xurmatû ilçesinde halk toplantısı düzenledi. Xûrmatû Kaymakamlığı toplantı salonunda yapılan toplantıya yüzü aşkın yazar, akademisyen, kanaat önderi ve yurttaşın yanı sıra Xurmatû Kaymakamı Şelal Ebdul, Sabihi aşireti önde gelenleri, kanaat önderi Mele Hesen gibi çok sayıda isim katıldı.

KNK'nin geçtiğimiz günlerde açıkladığı Ulusal Birlik İlkeler Taslağı'nın okunmasının ardından söz alan Xûrmatû Kaymakamı Şelal Ebdul, ilçelerinin Kürdistan'ın en güney sınırı olduğunu belirterek, "KNK'nin çalışmalarına çok büyük anlam veriyoruz. Bu çalışmanın halkımızın geleceği için büyük kazanımları olacağından şüphemiz yoktur. Ayrıca Güney Kürdistan'daki toplantıların ilçemizde başlamış olmasından da büyük mutluluk duyuyoruz" ifadelerinde bulundu.

KNK'nin çalışmaları hakkında kısa bir bilgilendirme yapan Dr. Kamûran Berwarî ise Süleymaniye'de düzenledikleri ulusal birlik tartışma platformunda Kürditan'ın dört parçası ve yurdışında yaşayan Kürtler için birer çalıştay yapılması kararı alındığını hatırlatarak, "Bizler de şu anda Güney Kürdistan'ta yapılacak çalıştay için halkımızla toplantılar gerçekleştiriyoruz. Burada halkımızın görüş, öneri ve eleştirilerini almak için bulunuyoruz" dedi.

Berwarî'nin ardından söz alan katılımcılar ise ulusal birlik için görüş ve önerilerini dile getirdi. Toplantı soru cevap bölümüyle devam etti.