KNK'nin ikinci tur görüşmeleri sürüyor

Ulusal birlik çalışmalarının ikinci tur çalışmalarının startını veren KNK, Hewlêr'de Yekgirtu Îslami ve Hizbî Zehmetkêşanî Kurdistan'ı ziyaret etti.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Hewlêr'de dün düzenlediği basın toplantısıyla 21 maddelik "Ulusal Birlik Çalışması Prensip ve İlkeleri Belgesi Taslağı"nı kamuoyuyla paylaştıktan sonra ulusal birlik için Kürdistan partileriyle ikinci tur görüşmelerine devam ediyor.

KNK Konsey üyeleri Farûq Cemîl, Dr. Kamuran Berwarî ve Perwîn Ezîz ile KNK üyesi Ferhat Dostki'den oluşan KNK heyeti, dün Kürdistan Komünist Partisi'ne gerçekleştirdikleri ziyaretin ardından bugün de Hewlêr'de Yekgirtu Îslami ve Kürdistan Emekçiler Partisi'ni (Hizbî Zehmetkêşanî Kurdistan) ziyaret etti.

İKİNCİ TUR GÖRÜŞME

KNK'in ilk durağı olan Yekgirtu İslami Partisi Genel Merkezi'nde heyet, Yekgirtu İslami Halkla İlişkiler Meclisi Başkanı Hadî Elî ile parti meclis üyeleri tarafından karşılandı. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan KNK Konsey üyesi Farûq Cemîl, ulusal birlik için Kürdistan'ın dört parçası ve Avrupa'da yapacakları çalıştaylar için 21 maddelik ilkeler taslağı sunduklarını ve bu taslak üzerinden siyasi partileri ziyaret etmeyi uygun gördüklerini kaydetti.

YEKGIRTÛ ÎSLAMÎ: DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Cemîl'in ardından söz alan Yekgirtu İslami Halkla İlişkiler Meclisi Başkanı Hadî Elî ise, Süleymaniye'de düzenlenen çalıştaya değinerek, "KNK'den arkdaşlar bu çalıştayın sonuçlarına ilişkin bir taslak oluşturmuşlar. Bizler bu çalışmayı çok değerli buluyoruz. Ulusal birlik için bugüne kadar katkı ve desteğimiz olduğu gibi bundan sonraki süreçte de aynı çabamız devam edecektir. Kürdistan'ın dört parçasında halkımızın hizmetine ve hayrına olacak her türlü çalışmaya destek vermeye hazırız" dedi.

HIZBÎ ZEHMETKÊŞAN: HALKIMIZA HİZMET EDEN BİR ÇALIŞMADIR

KNK'nin Yekgirtu Îslami'den sonraki durağın ise Hizbî Zehmetkêşanî Kurdistan Genel Merkezi oldu. KNK heyeti, burada da Hizbî Zehmetkêşan Politbüro üyesi Nîştiman Kemal ve partililer tarafından karşılandı. Basına kapalı olarak, yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında söz alan Hizbî Zehmetkêşan Politbüro üyesi Nîştiman Kemal, ulusal menfaatlerin önceleyen her tülü çabaya destek verdiklerini kaydetti. Kemal, “Bizim temel ilkemiz büyük Kürdistan’ın menfaatleridir. Bu çalışmayı da halkımıza hizmet edeceğini düşünüyoruz. Daha önceki çalışmalara destek verdiğimiz gibi bu çalışmayı de önemli buluyoruz ve üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” ifadelerinde bulundu.

ULUSAL BİRLİK ÇALIŞMALARI

KNK, 12 Haziran günü Süleymaniye'de düzenlediği basın toplantısıyla ulusal birlik çalışmalarının startını vermişti. Kürdistan'ın dört parçasından tüm siyasi parti, örgüt, sivil toplum örgütü, kadın ve gençlik örgütleri, farklı toplumsal dinamikler, aydın, yazar ve kanaat önderleriyle yapılan görüşmelerin ardından 15-16 Temmuz tarihinde Süleymaniye'de ulusal birlik çalıştayı düzenlenmişti.

ULUSAL KONGRE HAZIRLIĞI ÖNERİSİ

Kürdistan'ın dört parçasından 65 siyasi partinin katıldığı çalıştayda, ulusal birlik çalışmalarının hızlandırılması ve Kürdistan'ın dört parçası ile Avrupa'da düzenlenecek olan 5 çalıştayın ardından tüm Kürdistan'ın kapsayacak bir konferansın düzenlenmesi kararı alınmıştı. Söz konusu geniş katılımlı konferansta da Kürt Ulusal Kongresi için hazırlık komisyonlarının oluşturulması önerilmişti.