KONGRA-GEL: Faşizmi yıkmanın koşulları var; direnişi büyütelim!

15 Ağustos Atılımı'nı kutlayan KONGRA-GEL, "15 Ağustos’un 34. mücadele yılını faşizmin iktidarını yıkma yılı yapalım. Bunu başarmanın zamanı gelmiş ve koşulları oluşmuştur" dedi.

KONGRA-GEL Eş Başkanlık Divanı, 15 Ağustos Diriliş Bayramı'nın 33. yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.

"15 Ağustos Diriliş Bayramı’nın 33. yıl dönümü; bu zorlu tarihin yaratıcısı Rêber Apo’ya, dağda, zindanda ve yaşamın her alanında direnen yoldaşlarımıza, özgürlük ve demokrasi mücadelesini birlikte yürüten halklarımıza ve dostlarımıza kutlu olsun" diye başlayan açıklamada şunlar kaydedildi:

'APOCU RUH ÖZGÜR GELECEĞİN GÜVENCESİ OLDU'

"15 Ağustos atılım hamlesinin büyük komutanı Egîd yoldaşın şahsında tüm devrim şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, anılarına bağlılığımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz. Bu vesileyle mücadelemizin gazilerini ve tüm şehit ailelerini sevgi ve saygıyla selamlıyoruz.

Halklarımızın fedayi gücü olan Halk Savunma Güçlerinin tüm militanlarını Diriliş Bayramının yıl dönümü vesileyle saygıyla selamlıyor, insanlığa demokratik özgür bir gelecek yaratmak için yürüttükleri kutsal mücadelelerinde başarılar diliyoruz.

15 Ağustos diriliş hamlesinin 33. yıl dönümünde gerillanın temsil ettiği Apocu ruh halkların özgür geleceğinin tek güvencesi haline gelmiş olup, '3. Dünya Savaşı'nın yaşandığı Ortadoğu’da mevcut sorunların çözümünde temel aktör olarak rolünü oynamaktadır.

'ERDOĞAN FAŞİZMİ PANİKLEDİ!'

Bu durum karşısında panikleyen Erdoğan faşizmi, halkların demokrasi ve özgürlük sürecinin önünü kesmek için her türlü provokasyonu ve kötülüğü yapmaktadır. Halkımıza yönelik yaptığı katliamlar, Kürdistan ve Türkiye’yi hapishane haline getirmesi yetmiyormuş gibi şimdi de ormanlarımızı yakarak Kürdistan doğasını da katletmek istiyor.

Katlederek, yıkarak ve yakarak Kürt sorunundan kurtulacağını sanan Erdoğan, aslında tüm yaptıklarıyla kendi sonunu yakınlaştırmaktadır. Yürüttüğü politikalarla her geçen gün etrafı daha da daralmakta ve yalnızlaşmaktadır. Erdoğan faşizminin kirli ve çirkin yüzü teşhir oldukça, ona karşı yürütülen mücadele de her geçen gün daha da yükselmektedir."

Erdoğan faşizminin yıkılmasının, aynı zamanda devletin Kürt sorununa yönelik yüz yıllık inkâr ve imha politikalarının çökmesi anlamına geleceğine dikkat çekilen açıklamada, "Bu aynı zamanda diğer parçalarda da Kürt sorununun çözümünün ve Ortadoğu’da da demokrasinin önünün açılması demektir. İçinde bulunduğumuz sürecin stratejik öneminin nedeni de budur" denildi.

"Erdoğan’ın korkularının sebebi de budur, ancak korkunun ecele faydası yoktur" vurgusunun yapıldığı açıklamada, "15 Ağustos Diriliş Hamlesinin yarattığı aydınlık yolda halklar, ezilenler ve tüm ötekileştirilenler buluşuyor. Kuzey Suriye Federasyonu çatısı altında özgürlük ve eşitlik temelinde örgütlenen halkların yürüttüğü demokratik toplumsal devrim, tüm Ortadoğu halklarına yol gösteriyor. Bundan en çok etkilenecek olan da Türkiye halklarıdır. Erdoğan’ın baskıları arttırmasının nedeni de budur" diye kaydedildi.

'FAŞİZMİ YIKMA YILI YAPALIM'

KONGRA-GEL, açıklamasının sonunda şu mesajları da verdi:

"Başta Özgürlük Hareketinin militanları olmak üzere özgürlük ve demokrasi isteyen tüm güçlere ve Erdoğan faşizmine karşı olan çevrelere çağrımız şudur; haramilerin saray saltanatına son vermenin heyecanı ve coşkusuyla direnişi yükseltelim. 15 Ağustos’un 34. mücadele yılını faşizmin iktidarını yıkma yılı yapalım. Bunu başarmanın zamanı gelmiş ve koşulları oluşmuştur. Bu temelde bir kez daha herkesin Diriliş Bayramını içtenlikle kutluyor, mücadelelerinde üstün başarılar diliyoruz."