‘Kürdistan ve Türkiye'nin geleceği için 17 Eylül’de Diyarbakır’da

HDP başlattığı "Vicdan ve Adalet Nöbeti" eylemi kapsamında 17 Eylül’de gerçekleştireceği mitingi 5 Haziran Meydanı’nda yapacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) başlattığı "Vicdan ve Adalet Nöbeti" kapsamında 17 Eylül tarihinde Diyarbakır’da miting gerçekleştirecek. 17 Eylül tarihinde yapılacak mitingin ise 5 Haziran Meydanı’nda olacağı duyuruldu. Konuya ilişkin HDP il binasında yapılan açıklamaya HDP Diyarbakır il örgütü yöneticilerinin yanı sıra HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca ve Sibel Yiğitalp katılım sağladı. Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülşen Özer, kurumsallaşan faşizme karşı ve 81 milyon insanın barış, özgür ve refah içinde yaşaması için mitingi yaptıklarını söyledi. Gülşen, herkese mitinge katılma çağrısında bulundu. 

Devletin partileşmeye gittiğini ve her türlü kararın tek bir kişi tarafından verildiğini ifade eden Gülşen, kuvvetler ayrılığının ortadan kaldırıldığına vurgu yaptı. Gülşen, İç Tüzük değişiklikleri ile Meclis’in de işlevsiz hale getirildiğine dikkat çekerek, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının ortadan kalktığına dikkat çekti. Evrensel insan hakları ve özgürlüklerinin artık halklara çok uzak olduğuna değinen Gülşen, “İktidar, OHAL ve KHK’ler yoluyla ülkeyi yönetmektedir. AKP, hem içerde hem dışarıda savaş, çatışma ve düşmanlaştırıcı üslupla iktidarını ayakta tutma, sürdürme peşindedir. AKP, tahakkümünü derinleştirmek için toplumu kutuplaştırmaktadır. Komşuyu komşuya, kardeşi kardeşe düşman etmektedir. Siyasal arenada görüşme, diyalog, müzakere, diplomasi, hukuk, adalet, insan hakları gibi kavramların askıya alındığı, çıplak faşizan kural ve uygulamaların egemen olduğu bir dönem yaşanmaktadır" dedi.

FAŞİZMİN PANZEHİRİ CESARETTİR

Halkın tekçi zihniyet ve Kürt düşmanlığından çok çektiğini ifade eden Gülşen, 17 Eylül’de Türkiye’de yaşayan 81 milyon insanın  eşit, özgür ve barışçıl bir ortamda yaşayabilme mesajını vereceklerini söyledi. Gülşen, "Bir kez daha faşizmin panzehrinin cesaret olduğunu belirtiyor, Kürdistan ve Türkiye'nin geleceğini isteyen herkesi 17 Eylül’de 5 Haziran (İstasyon) Meydanı’nda gerçekleştireceğimiz ‘Vicdan ve Adalet’ mitingimize davet ediyoruz. Kadınların, Kürtlerin, Alevilerin, işçilerin faşizme ve tek adamlık diktatörlüğüne teslim olmadıklarını gösterelim, umudu büyütelim" diyerek herkesi mitinge davet etti. a