Kürt Siyasetçi Sincar mezarı başında anıldı

Eski DEP Milletvekili Mehmet Sincar’ın mezarı başında konuşan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, “30 yıl önce yaşanan zulüm devam ediyor. Eğer birlik olursak Sincarlarımızı katledemezler” dedi.

Batman’da 1993 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen DEP Mardin Milletvekili Mehmet Sincar, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bulunan mezarı başında anıldı. Anmaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Osman Baydemir, HDP Amed Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, HDP ve DBP il ve ilçe yöneticileri, Sincar’ın yakınları ile çok sayıda kişi katıldı. Okunan duaların ardından Sincar’ın fotoğrafının bulunduğu mezara karanfiller bırakıldı.

‘KÜRT HALKI KAZANMAYA YAKIN'

Aile adına anmaya katılanlara teşekkür eden Sincar’ın eşi Cihan Sincar, Kürt halkının özgürlüğünü kazanmaya çok yakın olduğunu belirtti. Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlere bir söz verdiklerini vurgulayan Sincar, “Bir kişi bile kalsak bu sözü yerine getirmek için mücadele edeceğiz. Demokrasi mücadelesinde tek bir adım atan herkese borçluyuz. Bu kutsal mücadelenin hedefine ulaşması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

’BİRLİK OLURSAK KATLEDEMEZLER'

HDP Sözcüsü Baydemir de, 30 yılı aşkındır çocuklarını kaybeden ailelerin yaşadıkları acıya dikkat çekti. 30 yıl önce yaşanan zulmün halen devam ettiğini belirten Baydemir, ancak yıllardır verilen mücadeleden aldıkları güçle özgürlük ve barış yürüyüşlerini devam ettirdiklerini dile getirdi. “Şehitlerimizin taşıdıkları bayrağı asla yere düşürmeyeceğiz” diyen Baydemir, “24 yıl önce Sincar ve onun yoldaşları tarafından yürütülen barış ve özgürlük mücadelesini biz yürütüyoruz. Biz sözümüzün üzerindeyiz. Bu söz aynı zamanda insanlık mücadelesidir. Sincar’ın katillerinin bayrağını bugün taşıyanlar ise halen savaşta ısrar ediyor. Saddam nasıl kendi zulmünün kurbanı olduysa bunlar da bu zulümlerinin kurbanı olacak” diye konuştu.

Baydemir, “Hak olan galip gelecektir. Küfür sürer ama zulüm sürmez. Eğer biz birlik olursak Sincarlarımızı katledemezler” dedi.