Lice'de devlet terörü: Yaralı sivillere işkence yapıldı

Lice'nin Mişref köyünde askeri helikopterin taraması sonucu ağır yaralanan Celal Yıldırım'ın askerler tarafından dişlerinin çekildiği belirtildi. Hakkari'de olduğu gibi Diyarbakır Valiliği de yaralı köylüleri “işbirlikçi” olarak tanımladı.

Amed’in Lice ilçesine bağlı Mişref (Bağlan) köyünün, dün akşam askeri helikopter tarafından taranması sonucunda Celal Yıldırım ve Münir Serin yaralandı. Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Celal Yıldırım'ın durumu kritik.

OĞLU GÖZALTINA ALINDI

Yoğun bakım ünitesinde polis ve asker denetiminde tutulan Yıldırım, “araması var” gerekçesiyle ailesiyle görüştürülmüyor. Celal Yıldırım'ın oğlu Bedran Yıldırım ise gözaltına alındı. Aile gözaltı hakkında da bilgilendirilmedi.

Yaralı Münir Serin ise, tedavisinden kısa bir süre polislerce gözaltına alındı.

‘YARALIYKEN İŞKENCE YAPILMIŞ’

Hastane önünde bekleyen aile bireylerinin aldıkları bilgiye göre, "Celal ve Münir yaralı halde olmasına rağmen askerler, onları çıplak soyup, işkence yapmış. Sırtlarında ve yüzlerinde morluklar var. Aldığımız bilgiler korkunç şeylerdir. Celal'in dişlerini kırmışlar, işkence etmişler. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Celal sivil 13 çocuk babası nasıl terörist olabilir" diyerek tepki gösterdi.

VALİLİK AÇIKLAMASI: İŞBİRLİKÇİLER

Konuya dair internet sitesinde açıklama yapan Diyarbakır Valiliği, söz konusu yaralıları “teröristlerin işbirlikçisi” olarak tanımladı.  

Öte yandan Hakkari Valiliği de, kentte bağlı Oğul (Talê) köyü kırsalında üç gün önce insansız hava aracı (İHA) taramasında ölen bir sivil için “işbirlikçi” tanımlaması yapmıştı.