Lice’de vurulan siviller hala gözaltında

Lice’ye bağlı Bağlan (Mişrif) köyünde askerler tarafından açılan ateşle yaralanan Münir Serin ve Bedran Yıldırım 5 gündür İl Jandarma Komutanlığı'nda tutuluyor. Aynı olayda vurulan Celal Yıldırım ise taburcu edilerek gözaltına alındı.

Amed’in Lice ilçesinde 5 Eylül gecesi helikopterle Bağlan (Mişrif) köyüne asker indirilmesi ile başlatılan operasyon sonucunda 3 sivil yaralanmış, yaralılardan 2'si hastane yerine karakola götürülmüştü. İl Jandarma Komutanlığı'nda gözaltında tutulan Münir Serin ve Bedran Yıldırım’ın yanı sıra ağır yaralanan Celal Yıldırım da tedavisinin devam ettiği hastanede taburcu edilerek gözaltına alındı.

Valilik tarafından "işbirlikçi" ilan edilen köylülerden Münir Serin’in avukatı soruşturma ile ilgili henüz bir gelişmenin olmadığını, müvekkilinin sağlık durumunun ise normal olduğunu belirtti.

Operasyonun ardından Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada kesinleşmiş cezası bulunduğu iddia edilen Celal Yıldırım’ın cezaevi yerine İl Jandarma Komutanlığı'na götürülme gerekçesi ise öğrenilemedi.